Carl Soete exposeert in Galerie Blomme in Roeselare

Corona zorgde voor een ommezwaai in de onderwerpen die Carl Soete schildert. © SB
Redactie KW

Kunstschilder Carl Soete is opnieuw te gast in Galerie Blomme. Hij maakte naam met zijn citylights, kleurrijke stadsgezichten. Corona zorgde voor een ommekeer. “Ik vertaal oude meesters naar mijn eigen stijl.”

De stad is jarenlang de inspiratie geweest voor kunstschilder Carl Soete. De impressies die hij opdeed tijdens reizen naar steden in India, Mexico en Vietnam of in New York schilderde hij in heel kleurrijke stadsgezichten. “In 2020 werd reizen plots onmogelijk en in die periode heb ik een reeks werken geschilderd gebaseerd op klassieke werken van bloemenruikers. Ik noemde de reeks Floral Renaissance waarbij de oude meesters werden vertaald in mijn eigen stijl: abstracter en met krachtige kleuren.”

“Na de quarantaine kwam de reisdrang terug met vooral het herontdekken van de natuur. Ik ging dagelijks schetsen in de buitenlucht en van al deze impressies breng ik nu een nieuw verhaal waarbij ik het pad van de citylights verlaat. Zo komen nu weidse landschappen, majestueuze bomen en nu eens woelige dan weer rustige zeegezichten in mijn geabstraheerde stijl op het doek.”

(BCR/foto SB)

Carl Soete exposeert zijn nieuw werk in Galerie Blomme in de Ooststraat in Roeselare van 30 november tot 12 december. Tijdens de week open van 14 tot 18 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.