Brussels kunstwerk siert Koolskamp koers

Het kunstwerk moet de aandacht naar de koers in Koolskamp lokken. © foto JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Wie vandaag en de volgende dagen in de Tieltsestraat te Koolskamp voorbij rijdt, is getuige van een kunstwerk in de vorm van een fietsboog. Het werd er geplaatst om de aandacht te trekken op Koolskamp Koers.

Het Kampioenschap van Vlaanderen wordt er gereden op vrijdag 17 september en het Feest- en Sportcomité haalt alles uit de kast om de coronaperiode te vergeten en er een mooie editie 2021 van te maken. Blikvanger in de Tieltsestraat is de triomfboog.

Het is een kunstwerk dat enkele jaren geleden in Brussel stond naar aanleiding van de start van de Tour de France, een beetje ter ere van Eddy Merckx. Omdat ook Eddy Merckx onafscheidelijk verbonden is met Koolskamp Koers (lees de Weekbode van 3 september) past de ereboog hier in het straatbeeld.

Wie een passage onder de boog verdient is zeker ook Glenn Brysse. Hij is de winnaar geworden van twee VIP-tickets voor de koers. Glenn voorspelde de uitslag van de Benelux Tour in Ardooie en het Feest- en Sportcomité lootte hem uit, uit de inzendingen.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.