Brugse hotdogbar is tot en met vrijdag een pop-upgalerie

Na enkele dagen proefgedraaid te hebben, zetten Bernard Degryse en Sarah Perquy vanaf vandaag hun deuren open van een pup-upzaak voor Brugse kunst en handwerk, van anciens, maar ook van een pak jongeren.

Sarah Perquy en Bernard Degryse zwaaien deze week de deuren open van Most_ART.© Davy Coghe
Sarah Perquy en Bernard Degryse zwaaien deze week de deuren open van Most_ART.© Davy Coghe

Door de aanhoudende lockdown zit de horeca op slot. Dit nodigt zaakvoerders van cafés uit om aan hun dagen zelf een creatieve invulling te geven. Een tijdje geleden zette Jan Dedeyne zijn 27Bflat Jazz & Blues – Eetcafé (Sint-Jakobsstraat 15) open voor de schilderkunst van Ana De Gouveia, Leila Feys en Johan Lootens. Op die manier kwamen flink wat kunstzinnige klanten bij hem over de vloer, terwijl er toch niets geschonken of opgediend werd.

Ook Paula Mostaert (Geldmuntstraat 9), de enige hotdogbar van Die Scone, pakt nu met een soortgelijk concept uit. De voorbije dagen draaide deze hotspot de Bruges al proef door kunst van zo’n dertig jonge en minder jonge stadsgenoten ten toon te stellen en te koop aan te bieden. “Van bij onze start eind 2018 hechten we in onze zaak belang aan lokale kunstenaars”, zegt zaakvoerder Bernard Degryse. “Sindsdien zijn er op de eerste verdieping grote werken van de Brugse collagekunstenaar Sammy Slabbinck te zien. Naar aanleiding van een cassetteproject van de plaatselijke radio Villa Bota toonden we vorige zomer werk van Theo Collie, die die tapes van kunstig artwork had voorzien: foto’s die hij overschilderde om op die manier een andere context te creëren.”

Most_ART

Met Most_ART zetten Degryse en zijn levenspartner Sarah Perquy nu een tandje bij. “We presenteren de meest uiteenlopende kunstvormen en ambachten: van vlechtkunst van manden over het draaien van potten en maken van glaswerk tot het vervaardigen van juwelen, van keramiek en mandjes over hout dat bewerkt is tot de vijf jongste elpeereleases op het lokale label W.E.R.F. Records”, licht Sarah Perquy toe. “We promoten zowel Bruggelingen die pas om de hoek komen kijken als stadsgenoten met heel wat kilometers op de teller.”

Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 februari kun je in Paula Mostaert van 10 tot 18 uur ook biologisch gelooid leer, Branderman koffie, flessen speciaal vervaardigde cocktail, Baileys en Picon aanschaffen, naast prints van talentrijke fotografen als Danniil Lavrovski en Alexander D’Hiet. Op de Facebookpagina van voornoemde zaak vind je nog meer uitleg over het bijzondere aanbod dat overigens deze week nog verder uitgebreid wordt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.