Blankenbergs restaurant geeft kunstenaars een podium

Redactie KW

Het Blankenbergse kiprestaurant Mamzelle Poulet pakt uit met een opvallende actie: lokale kunstenaars krijgen er in coronatijd een podium – lees: een stukje muur – waarop ze hun creatieve ei kwijt kunnen.

“Kunstenaars zagen de kansen om hun werk te exposeren in het afgelopen jaar serieus slinken en voor onze klanten is het een verademing om dit werk te leren kennen. Wanneer we tijdens de afhaalmomenten een kort babbeltje doen met onze klanten, valt het ons telkens weer op hoezeer het de mensen ontbreekt aan perspectieven”, zegt Kris, die samen met zijn vrouw Hilde op het idee kwam om de muren van hun restaurant ter beschikking te stellen voor creatieve geesten.

Lokale kunstenaars kunnen er, naast eigen werk, ook hun contactgegevens achterlaten. “Op die manier geven we met ons restaurant als het ware een publiek canvas. Het resultaat wordt één grote mozaïek, waarbij we onszelf graag laten verrassen”, klinkt het.

De Blankenbergse artieste Estelle Bernaert beet de spits af. Ze is van kindsbeen af gepassioneerd door tekenen en graffiti, en creëerde gaandeweg een heel eigen stijl en kleurgebruik. Haar werk is ook terug te vinden op Instagram: @bernard_illustreert.

Kris en Hilde dragen hun initiatief op aan kunstenaar Bruno Van den Bossche. “Een dichte vriend en zeer veelzijdig iemand. Hij is in 2007 veel te jong gestorven”, klinkt het. Bruno’s zus Ciska vond in zijn oeuvre twee passende werkjes die in het restaurant een speciaal plekje kregen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier