Beaufort-kunstwerk wordt eyecatcher aan westkant van Blankenberge

Schepen voor Cultuur Alfons Monte (N-VA) bij het kunstwerk van Marguerite Humeau.© WK
Schepen voor Cultuur Alfons Monte (N-VA) bij het kunstwerk van Marguerite Humeau.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na ‘Forgiving Chance’ op het Sint-Rochusplein, werd in Blankenberge nu ook het tweede kunstwerk voor Beaufort geplaatst. Het gaat om ‘The Dancers V, a marine mammal invoking higher spirits’ van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, dat een voorlopige plek kreeg aan het westerstaketsel.

De zevende editie van Beaufort start officieel pas op 27 mei, maar nu al zijn er heel wat werken te bewonderen. Voor het sculptuur van Marguerite Humeau, een ‘futuristisch kunstwerk met maritieme allure’, had Blankenberge 75.000 euro veil.

Het kreeg een voorlopige plaats aan het westerstaketsel, en moet dan na de werken in de jachthaven een eyecatcher worden aan de nieuwe strekdam.

“We zijn blij met de vernieuwde samenwerking met Westtoer, want Beaufort brengt eens een ander publiek naar je badstad. Mensen worden via beeldende kunst aan het wandelen gezet, waarbij we hen naar een verrassend stukje Blankenberge leiden”, zegt schepen voor Cultuur Alfons Monte (N-VA). Het werk van Marguerite Humeau staat pal op de grens met Wenduine. “Het staat hier mooi ingekaderd, met het strand en het staketsel op de achtergrond. Ongetwijfeld zal dit heel wat mooie kiekjes opleveren”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.