https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Atelier Isidoor Goddeeris in Roeselare wordt omgebouwd tot kunstgalerie

Isidoor Goddeeris met Ann Hoedt en Lies Casier. Ook Lieve Vanhoutte en Karien Deroo exposeren in Atelier 111. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Beeldhouwer Isidoor Goddeeris heeft eindelijk tijd gevonden om een oude droom te verwezenlijken. In zijn atelier blijft hij steen kappen en polijsten maar het wordt ook een galerie. “Eens per jaar wil ik er dingen tonen die ik graag zie van andere kunstenaars.”

Atelier 111, zo zal de nieuwste galerie van Roeselare heten. “Makkelijk om te onthouden”, lacht Isidoor Goddeeris, “en het is ook het huisnummer van mijn werkatelier in de Brugsesteenweg. Het is een oude droom om een deel van dit pand te om te kunnen toveren tot tentoonstellingsruimte. Een expositie opbouwen, dat is iets wat ik heel graag doe. Zonder enige pretentie durf ik zelfs zeggen dat ik dat heel goed kan. Ik doe niets liever dan beeldend werk van alle soorten bij elkaar brengen tot een mooi geheel.”

“Daarnaast vind ik het ook nodig om in Roeselare een nieuwe galerie te openen. We hebben er hier om het mild uit te drukken geen overschot van.”

Nieuwe uitdaging

“Het is de bedoeling om hier eens per jaar een mooie tentoonstelling op te bouwen met andere kunstenaars. Mijn werk blijft wat in de schaduw, ik ben de gastheer voor vier anderen. Voor deze eerste editie koos ik vier vrouwen uit die ik als persoon waardeer en waarvan ik het werk echt bewonder. Dat zal trouwens de rode draad worden in dit project. Met respect voor wat elkeen doet maar ik zal toch zwaar selecteren. Ik spiegel me graag aan wijlen Carlos Demeester die in de Stationsdreef vroeger een hoog aangeschreven galerie heeft uitgebouwd. Daar was topwerk uit binnen- en buitenland te zien.”

De vier dames zijn Lieve Vanhoutte, Anne Hoedt, Karien Denoo en Lies Casier. “Lies heb ik hier vroeger al eens te gast gehad voor een kleinere tentoonstelling en ik ben weg van haar werk. Ann Hoedt heb ik geselecteerd omdat ze prachtige schilderijen maakt waarbij ze speelt met de variatie verf en andere materie. Karien Denoo is technisch heel sterk en virtuoos. We zijn fan van haar portretten maar ook van haar nieuw werk dat ze hier zal tonen wat heel wat minder figuratief is. Tenslotte is er Lieve Vanhoutte die ik koos omdat ze mijn partner is maar ook en zeker omdat ze een heel goede en gepassioneerde kunstenares is. Zij toont eenvoudig abstracte beeldhouwwerken.”

Eenzaat

“Het werk van deze vier vrouwen komt hier heel goed tot zijn recht. Ik heb mijn atelier eens goed opgekuist en zo zijn de ruwe bakstenen muren weer vrijgekomen. Die contrasteren goed met de witte mobiele wanden. Met Atelier 111 kunnen we dus alle kanten uit. Dat wil zeggen dat ik in de toekomst veel meer dan beeldende kunst wil tonen. Net zoals ik als beeldhouwer altijd al een zoeker ben geweest, ga ik de komende jaren op zoek naar een nieuwe uitdaging met deze galerie.”

“Zo zie ik hier een voorstelling met moderne dans plaatsvinden of een concert in combinatie met een tentoonstelling. Zolang er sprankel en creativiteit in zit, zal ik blij zijn. En zo komt de eenzaat Isidoor Goddeeris, die altijd alleen in zijn atelier bezig is, ook weer eens naar buiten. Het zal leuk zijn om weer eens wat volk te zien”, besluit Isidoor.

(Bart Crabbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.