‘Atelier in Beeld’ in Meulebeke kiest voor alternatieve aanpak

Marie-Jeanne Vanhove bij recent werk in haar atelier. (foto Luc)
Marie-Jeanne Vanhove bij recent werk in haar atelier. (foto Luc)
Redactie KW

In oktober 2019 vond de 16de en meteen ook laatste editie plaats van Buren Bij Kunstenaars. In 2020 werd er een sabbatjaar ingevoerd door corona en was vzw Kunstwerkt ondertussen bereid gevonden om dit project over te nemen. Dit jaar zal men proberen om heel wat ateliers op een digitaal platform te plaatsen.

Op 7, 8 en 9 mei zou ‘Atelier in Beeld’ als de opvolger van Buren Bij Kunstenaars in het leven geroepen worden. Door corona wordt het evenement nu opgeschoven naar mei 2022.

Buren Bij Kunstenaars heeft in de voorbije edities aangetoond dat er heel wat belangstelling is voor het werk van (amateur)kunstenaars. Iedere editie sloot af met een groter aantal deelnemende kunstenaars en bezoekers. Dit initiatief van de provincie West-Vlaanderen werkte samen met Le Nord en Pas-de-Calais die op hun beurt artistieke opendeurdagen organiseerden in hun regio. Straks ziet men het nog groter.

In openlucht

“We kunnen stellen dat Buren Bij Kunstenaars overgenomen werd door vzw Kunstwerkt. Ze zien het geheel nog groter en zijn van plan om jaarlijks een mega-evenement op touw te zetten, begin mei, voor alle ateliers van beeldende kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een uniek moment waarbij alle beeldende kunstdisciplines aan bod komen. Deelname aan dit publieksmoment is gratis en de ateliers zijn ook gratis toegankelijk voor de bezoekers”, aldus Marie-Jeanne Vanhove uit Meulebeke.

“Dit jaar zou het evenement plaatsvinden op 7, 8 en 9 mei, maar door de coronamaatregelen wordt alles opgeschoven naar volgend jaar. Toch blijft men niet bij de pakken zitten en zal men proberen om heel wat ateliers op een digitaal platform te plaatsen. Wie een atelier in openlucht kan organiseren, mag dit vanzelfsprekend, alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Ik zal alvast de tuin als atelierruimte gebruiken. Bezoekers zijn dus welkom op vrijdag 7 mei van 14 tot 18 uur en op zaterdag 8 en zondag 9 mei van 10 tot 18 uur.”

(LB)

Een seintje vooraf op 051 48 95 15 of 0498 27 93 89 of via mariejeanne.vanhove@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.