Atelier in beeld bij de Poperingse Aquarelclub

V.l.n.r. Robert Toussaint, Guy Gruwier, Clara Legrand, Riet Monkerhey, Bertin Deroo, Adelheid Vansevenant, Stefaan Debruyne, Monique De Bruycker en Greet Bekaert. © MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Poperingse aquarelclub neemt deel aan Atelier in Beeld op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei, tijdens het grote open atelierweekend voor beeldende kunstenaars over heel Vlaanderen.

Tijdens het Atelier in Beeld-weekend, de opvolger van Buren Bij Kunstenaars, staat de ontmoeting tussen publiek en kunstenaar centraal. Na drie jaar is het voor de leden van de Poperingse Aquarelclub een ideaal initiatief om voor het eerst in groep te exposeren. Naast de werken van leden zullen er een aantal werken van de lesgever Guy Gruwier te bewonderen zijn. Guy Gruwier is bekend als aquarelschilder en is zaakvoerder van Golden River Studios. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als aquareldocent. Hij gaf ook les in Nieuw-Zeeland, Australië, Nederland, Frankrijk en Italië.

“In 2015 nodigde ik Guy Gruwier uit voor een workshop Aquarel in in het Talbot House. Na deze workshop volgden de oprichters van de club vier jaar aquarellessen bij het Latems Creatief. In 2019 slaagden we erin om Guy Gruwier te boeken om in Poperinge les te komen geven. Naar aanleiding hiervan werd de Poperingse Aquarelclub opgericht”, zegt voorzitter Robert Toussaint van de Poperingse aquarelclub.

Ook vrij schilderen

De aquarellessen, onder leiding van Guy Gruwier, gaan om de veertien dagen door op donderdagnamiddag in ‘Het Dienstencentrum’ langs de Deken De Bolaan in Poperinge. Naast de lessen van Guy is er een reeks ‘Vrij Schilderen’. Met enige begeleiding van Robert Toussaint en af en toe Luc Ameel. “Vooral door zelf ervaring op te doen, word je geleidelijk aan vertrouwd met deze kunstvorm. Hoewel het accent ligt op het schilderen met aquarelverf, zijn ook kunstenaars die andere technieken hanteren, welkom. In een ontspannen sfeer leert iedereen van elkaar.”

Deze expo vindt plaats in de Gasthuiskapel tijdens Atelier in Beeld. Op vrijdag 13 mei is de tentoonstelling te bezichtigen van 10 tot 12 uur en van 18 tot 22 uur. Op zaterdag 14 en zondag 15 mei is dat van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis. Op zaterdag en zondag zijn er demonstraties.

Info: poperingse.aquarelclub@telenet.be of 0478 91 69 00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier