Allereerste werk van The Crystal Ship overschilderd

© GLO
© GLO
Gillian Lowyck

Het allereerste werk van kunstenfestival The Crystal Ship is niet meer. Het werk van Elian op het Achturenplein werd overschilderd. Curator Bjørn Van Poucke sluit evenwel niet uit dat Elian nog een nieuw werk maakt op een toekomstige editie van The Crystal Ship.

Het is niet de eerste keer dat een werk van The Crystal Ship verdwijnt en het zal ook niet de laatste keer zijn. Het werk van Elian, een street artist uit Argentinië, op de hoek van de Sint-Niklaasstraat en het Achturenplein werd overschilderd. Het werk toonde een kleurrijk geheel van vormen en lijnen en speelde met perspectief.

Grote artiest

“Het huis is jammer genoeg verkocht”, reageert curator Bjørn Van Poucke. “We hebben nog proberen praten met de nieuwe eigenaar, maar die zag het niet zitten om het kunstwerk te behouden. Jammer, want Elian is sinds zijn passage bij The Crystal Ship echt heel groot geworden. Natuurlijk is het altijd een optie dat hij opnieuw naar Oostende komt”, knipoogt Bjørn.

Het werk van Elian was het eerste werk dat geschilderd werd, op de allereerste editie van The Crystal Ship in 2016. “Het werk van Elian, en ook dat van Roa”, zegt Bjørn. “En ook dat werk zal binnenkort verdwijnen.”

Tijd om nog eens – en het kan helemaal coronaproof – een bezoek te brengen aan The Crystal Ship, dus. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier