Academie zorgt voor kunst in de Sint-Amandskerk van Ingelmunster

Binnenin de Sint-Amandskerk zal er kunst te bewonderen zijn.©FODI
Binnenin de Sint-Amandskerk zal er kunst te bewonderen zijn.©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op 12 en 13 juni zal de kunstacademie, afdeling Ingelmunster, tijdens de Open Kerkendagen een tentoonstelling met eigen werk voorstellen in de Sint-Amandskerk met als thema ‘Er zit kunst in de kerk’.

Vorig jaar werd op het einde van de eerste lockdown ‘Er zit muziek in de kerk’ gehouden. Dit jaar krijgt dit initiatief navolging met ‘Er zit kunst in de kerk’. Een kleine stuurgroep is ook bezig met de voorbereidingen voor het inrichten van Erfgoeddagen. Dit is een gemeenschappelijk project van de gemeente, de parochie St. Amand en Terf. Dit initiatief komt er naar aanleiding van de inventarisatie en het ontsluiten van het kerkelijk erfgoed. Normaal zou dat eind april worden gehouden tijdens de Vlaamse Erfgoeddag, maar door corona en alle beperkingen is dat onmogelijk. Een tweede mogelijkheid was tijdens de ‘Open Kerkendagen’ van begin juni, maar ook dat leek organisatorisch nog te vroeg.

Open Monumentendag

Het staat nu al vast dat dit initiatief zal plaatsvinden ter gelegenheid van de Open Monumentendag(en) van donderdagavond 9 tot en met woensdag 15 september. Op donderdag 9 september wordt er om 20 uur gestart met een nocturne. Voor jongeren van 16+ wordt een erfgoedactiviteit uitgewerkt, die plaatsvindt op zaterdag 9 oktober tijdens de ‘Nacht van de duisternis’.

Het volledig programma voor alle leeftijden wordt later nog voorgesteld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.