2Photographers derde keer geselecteerd voor World Photographic Cup

Jurgen de Witte en Paul Gheyle met de foto die dit jaar geselecteerd werd voor de World Photographic Cup. (GF)
Jurgen de Witte en Paul Gheyle met de foto die dit jaar geselecteerd werd voor de World Photographic Cup. (GF)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

2P uit Lissewege met fotografen Jurgen de Witte en Paul Gheyle werden voor het derde jaar op rij geselecteerd voor de World Photographic Cup.

Elk land kan dan finalisten aanduiden en de foto Last train to 2020 werd geselecteerd voor ons land. Er waren 18 foto’s van 15 fotografen uit ons land weerhouden. Daar zijn Jurgen en Paul fier op.

Er waren dit jaar 38 deelnemende landen maar spijtig genoeg stootte geen enkele foto van een Belg door naar de wereldwijde finale die vorig jaar gewonnen werd door Brazilië.

“We waren gelukkig met onze selectie voor ons land en de foto mag zeker gezien zijn. De foto is een creatief kinderportret van twee kindjes met hun hond die in een filmische stijl de trein nemen naar het nieuwe jaar.”

Steeds meer deelnemers

“Er zijn jaar na jaar steeds meer deelnemers aan de World Photographic Cup, de Olympische Spelen onder de beroepsfotografie. Dit jaar stootte geen enkele Belg door terwijl ik in 2019 door mocht naar de wereldwijde finale met een creatieve bedrijfsfoto.”

“Ik ben trots dat wij toch al drie jaar geselecteerd werden met ons werk. Het is de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen die de selectie maakt” vertelt Jurgen de Witte.

Paul Gheyle en Jurgen de Witte konden de officiële opening van de zaak in Lissewege nog steeds niet organiseren door de coronamaatregelen. Maar ze blijven positief en hopen op een betere toekomst met heel wat foto opdrachten. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier