Kunst in de kerk van Lapscheure

De tentoonstelling in het kader van de Damse Week van de Amateurkunsten (WAK) is nog de hele namiddag te bezichtigen in een opmerkelijke locatie: de kerk van de kleine deelgemeente Lapscheure.

De Damse amateurkunstenaars stellen voor de WAK gewoonlijk hun werken tentoon in de infrastructuur van de Cultuurfabriek in Sijsele. Dit jaar werd echter gekozen voor een minder voor de hand liggende locatie: de kerk van het kleine Lapscheure. Doordat het aantal parochianen er blijft slinken heeft er slechts om de 14 dagen nog een eucharistieviering plaats. “Het is dan ook interessant om te bekijken welke andere invulling we kunnen geven aan grotendeels leegstaande kerken”, zegt burgemeester Joachim Coens. “De tentoonstelling van de Damse amateurkunstenaars leek ons een ideaal match met dit mooie kerkje in het charmante Lapscheure. ‘Match’ is dan ook het thema van de WAK dit jaar. We leggen een match tussen verschillende kunstvormen door samen te werken en we matchen met de kerk van Lapscheure als unieke locatie.”

Meest in het oog springend werk in de tentoonstelling is de installatie van de Sijseelse kunstenaar Johan Six. Met een drieluik over Jezus Christus en twaalf lijnen, naar het aantal apostelen, die vanuit het spreekgestoelte naar verscheurde Bijbelteksten leiden, baart hij heel wat opzien. Ook de andere tekeningen, beelden, schilderwerken en gedichten zijn echter meer dan de moeite waard. Na een bezoekje aan de tentoonstelling kunt u bovendien genieten van een drankje in het grasveldje voor de kerk. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 18 uur. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.