Kreeften nekken Wouter Lapon in Homo Universalis

Wouter Lapon, hier samen met radio-dj en tv-presentator Tom De Cock, houdt goede herinneringen over aan zijn deelname. (GF)
Redactie KW

Wouter Lapon, vorig jaar nog verkozen tot dé Krak van Zonnebeke, eindigde op een negende plaats in de wedstrijd Homo Universalis, een onderdeel van het één-programma ‘Iedereen beroemd’. Het spelletje waarbij kreeften moesten gevangen worden, maakte een einde aan zijn droom.

Wouter Lapon (23) is in het bezit van een bachelordiploma verpleegkunde en studeert nu media en entertainment business. “Ik eindigde op plaats 9 en heb dus 91 opdrachten mogen meemaken, wat een prachtig avontuur was. Aangezien ik al zo ver was geraakt in de race voor de titel van Homo Universalis had ik mijn zinnen gezet op de top drie. De opdracht waar ik rivierkreeftjes moest vissen uit een aquarium werd mij fataal”, vertelt Wouter.

“Ik mag best trots zijn op het parcours dat ik heb afgelegd, maar toch was de ontgoocheling enorm groot. De tranen schoten mij onmiddellijk in de ogen. Ik was graag nog wat verder geraakt, enerzijds om de andere acht opdrachten ook nog te kunnen meemaken en anderzijds om met de eer van Homo Universalis te gaan lopen. Een (wereld)reisje zou op dit moment niet misplaatst zijn, maar het geluk stond jammer genoeg niet aan mijn zijde.”

Corona

Het coronavirus zorgde ervoor dat verschillende opnamedagen niet konden doorgaan en telkens verplaatst werden. “Vóór corona was de beleving groter. Als iemand het spel moest verlaten, konden we elkaar troosten, werd al snel even een knuffel of een schouderklop gegeven en werd alles intenser beleefd. Toen na de lockdown de opnames opnieuw werden verdergezet, moesten we steeds de afstand bewaren. We kregen allemaal een doorzichtig mondmasker voor medekandidaat Bart, zodat hij kon blijven liplezen. Een opnamedag vóór corona bestond uit vijf opdrachten, tijdens corona uit zes opdrachten. Dat was best intensief was. De combinatie van competitie, stress, spanning, emoties, geluk, fysieke en mentale proeven was zeker niet te onderschatten.”

Vriendschap

“Naarmate ik verder geraakte in de race schepte ik met enkele medekandidaten een goede band. Samen met Tonny en Anthony vormde ik de drie musketiers van West-Vlaanderen. Ook Hans Bouten, de medekandidaat uit Zonnebeke, leerde ik op een bijzondere manier kennen. Ik heb zeker vriendschapsbanden overgehouden aan mijn avontuur en zal met sommigen zeker nog contact houden”, lacht Wouter, die in functie van zijn studies ook heel wat ervaring heeft opgedaan. “Zo kon ik vanop de eerste rij observeren hoe het filmproces, crewgebeuren, organisatie van de setting en nog zoveel meer… in elkaar zaten. Ik ben zeker trots op mijn presentatie. Een ervaring om u tegen te zeggen waar ik altijd met een brede glimlach zal op terugkijken. Op naar een nieuw avontuur”, besluit Wouter Lapon. (NVZ)