Kortrijkzanen Sarah en Pieter winnen tv-quiz Twee tot de Zesde Macht

Feeststemming zondagavond in café Dudu op Heuleplaats. Met een 40-tal vrienden en familieleden keken Sarah Andries en Pieter Knockaert er naar de één-quiz ‘Twee tot de Zesde Macht’. En wat zij al enkele maanden wisten, maar ‘contractueel’ hadden moeten zwijgen: zij werden glansrijk winnaar van de eerste aflevering van het zesde seizoen. Goed voor een – in tweeën te verdelen – prijs van 10.000 euro.

Sarah Andries in de keuken van Dudu in Heule. © NOM

Sarah (31) werkt als kok in Dudu in Heule, waar we haar the day after ontmoeten vlak voor ze weer in de potten gaat roeren. Met haar vriend woont ze in de Deken Camerlyncklaan in Kortrijk. Ze heeft eerst een tiental jaar als opvoedster gewerkt, maar tweeënhalf jaar geleden belandde ze in de keuken van Dudu toen daar iemand wegging. Ze houdt van koken en had dat eerder al als vrijwilligster gedaan bij concertclub De Kreun in Kortrijk. Het kwam dus goed uit dat ze in de eerste aflevering zat die door Jeroen Meus gepresenteerd werd (doordat vorig presentator Bart De Pauw om de bekende redenen van het scherm verdween). “Elke uitzending heeft een thema en toevallig was dat ook nog eens ‘Culinair’, maar dat wisten we op voorhand niet”, zegt Sarah. “We hebben ons dan ook niet echt kunnen voorbereiden.”

Sarahs quizpartner was Pieter Knockaert uit Stasegem, die ploegchef is bij het Zwevegemse staaldraadbedrijf Bekaert. Sarah: “We kennen elkaar toevallig van het vijfde middelbaar in Stella Maris in Kortrijk, maar het is pas later toen ik afgestudeerd was, dat we, via Pieters vrouw, elkaar weer tegenkwamen en bevriend raakten. We houden allebei van quizzen en pikken wel links en rechts een quiz mee, soms in ploeg met enkele familieleden. Zelf ben ik al een keer op tv geweest, zes jaar geleden, in ‘Rasters’ op Vier, een quiz met Steven Van Herreweghe die maar één seizoen gelopen heeft. Ik heb dan een weekendje gewonnen. ‘Twee tot de Zesde Macht’ vonden we wel leuk. Er waren twee preselecties en mochten meedoen!”

Even poseren met kersvers quizmaster Jeroen Meus.
Even poseren met kersvers quizmaster Jeroen Meus.© GF

“Het is niet ik alles volg en veel studeer, maar blijkbaar heb ik een geheugen dat veel opslaat“, zegt Sarah. Dat was zondagavond duidelijk te merken. “Ik was nochtans supernerveus maar ik bleef goed gefocust. Pieter en ik vullen elkaar ook goed aan. Je hoopt natuurlijk om te winnen, maar we mikten toch op de leuke proef met de geluidsdichte kokers.”

Sarah en Pieter moesten het opnemen tegen een ander ‘gewoon’ koppel uit het Brabantse én tegen BV-koppel Wim Opbrouck-Veronique Decock. Acteur Wim Opbrouck heeft als presentator van Bake-Off Vlaanderen op Vier ook wel iets met koken.

Sarah en Pieter haalden uiteindelijk vlotjes de finale. Op het eind moet een van beiden dan een laatste reeks vragen juist beantwoorden. Sarah aarzelde niet en kreeg ‘tussendoortjes’ als thema. Ze deed het perfect, zodat de 10.000 euro binnen was. Met haar deel kan ze alvast – voor zichzelf, want op haar werk heeft ze die uiteraard – de professionele messenset aanschaffen waarvan ze droomde. “En eind maart hebben mijn vriend en ik vakantie. Geen reis, kleine uitstapjes, lekker eten. Het komt goed van pas.

(NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.