Kortrijkzaan Stéphan schittert opnieuw in ‘Op kot’

foto VRT
Redactie KW

De Kortrijkse student Stéphan Tanganagba is opnieuw te zien in het tweede seizoen van ‘Op kot’. ‘Op kot’ is een rubriek in Iedereen Beroemd. Stéphan werd geboren in Kinshasha (Congo), maar groeide op in Kortrijk. Afgelopen week is de student 22 jaar geworden. In Kortrijk heeft Stéphan eerst twee jaar gestudeerd aan de Kulak en is dan vertrokken naar Leuven om daar verder te studeren.

“Ik studeer communicatiewetenschappen aan de KU Leuven, een master bedrijfscommunicatie,” vertelt Stéphan. “Ik ben heel erg geïnteresseerd in de marketingsector, vooral in crisiscommunicatie of woordvoerder. Ik ben ook bezig met film en muziek in de bedrijfswereld en ik denk dat ik daar later wel wat mee kan doen.”

Bijklussen in de cinema en als barman

De Kortrijkse student is net begonnen aan zijn tweede jaar in Leuven en heeft nog twee jaar te gaan. Hoewel Stéphan vaak te vinden is in Leuven, gaat hij toch nog elke week terug naar Kortrijk. “Elk weekend keer ik terug, mijn familie en vrienden wonen hier en ik heb ook nog een studentenjob in Kortrijk bij Kinepolis” legt de student uit. “Als ik tijd over heb, spring ik ook bij als barman in Café 56 in ‘t straatje.” Veel tijd voor hobby’s blijft er dus niet over. “Ik ga graag naar de film, maar het blijft moeilijk een balans te vinden tussen familie, vrienden, studie en werk,” vindt Stéphan.

De Kortrijkzaan doet mee aan het programma ‘Op kot’ omdat het hem een leuke ervaring lijkt. “Het leek me wel leuk om persoonlijke ervaringen te delen van het studentenleven,” vertelt Stéphan. “Ik vind het ook een tof project om later op terug te kunnen kijken.”

Samen met zijn oude kotgenoten is Stéphan verhuisd naar een groter pand met vier nieuwe kotgenoten. “Het nieuwe kot bevalt me erg, het is proper en groter”, zegt de student. “Ik heb al enkele nieuwe studenten ontmoet en dat verliep positief” Deze week ontmoet hij iedereen. “Ik denk dat het goede vrienden zullen worden”, lacht Stéphan. (YK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.