Kortrijkse Spellmakers starten crowdfunding voor eigen uniek bordspel

Wannes Vandenbussche (links) en Ruben De Mesmaeker. © gf
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Kortrijkse Spellmakers Ruben De Mesmaeker (27) en Wannes Vandenbussche (26) creëerden hun eigen uniek spel ‘To The Moon And Back’. Na tweeënhalf jaar werken hopen ze nu om voldoende geld in te zamelen via een fundraising om het spel ook effectief op de markt te kunnen brengen.

“De naam past perfect bij het bordspel waarbij er tussen de maan en de wereld gereisd wordt om pakjes af te leveren. Het is ook een bekende Engelse uitdrukking”, opent Wannes.

Ruben zit in de grafische sector en verzorgt dan ook het volledige uiterlijk van het spel. Zijn collega Wannes zit in de verplegende sector en dat zorgt voor een mooie cohesie. “Mijn job link je niet direct met boardgames, maar ik verzorg dan ook vooral de spelregels en het logistieke aspect ervan”, verduidelijkt Wannes.

Heel toegankelijk

“Als intergalactische koerier vervoer je pakjes van de aarde naar een luxueuze stad op de maan, Apollo City. Door deze pakjes te gebruiken, kan je de tegenstand saboteren en als eerste geld genoeg verzamelen om een visum te kopen om zelf in Apollo City te gaan wonen. Het is een spel dat heel toegankelijk is voor verschillende leeftijden”, vertelt Ruben. Maar om alles te kunnen financieren, is er geld nodig en dat hopen de vrienden via het online platform Kickstarter te kunnen inzamelen.

In totaal hopen ze een goede 20.000 euro te kunnen ophalen. De teller staat momenteel op ruim 5.000 euro. “Alles was nieuw voor ons en we hebben er zelf al een investering in gedaan om alles te lanceren. Helaas was er voor hele dure prototypes (zoals 3D-pionnen) geen ruimte. We hopen dat we nu voldoende financiële middelen en ervaring opdoen om een solide toekomst op te bouwen voor Spellmakers”, weet Wannes.

Droom die uitkomt

Voor de vrienden is het een droom die uitkomt. “We hadden het al lang in gedachten, maar Ruben kwam plots af met het idee. Ons hoofddoel is nog steeds om een superleuk en uniek bordspel op de markt te kunnen brengen”, aldus Wannes.

Wie wil helpen om het product op de markt te brengen kan al vanaf 40 euro het spel in pre-order kopen. “Als we niet genoeg geld inzamelen, wordt het bedrag gewoon teruggestort. Niemand doet er dus verlies bij”, verduidelijkt Wannes nog.

Info: www.kickstarter.com, zoek op To The Moon And Back.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.