Kortrijkse hiphoppers LowG en Chillow brengen ep uit

Wouter Verheecke

Rapper LowG en producer Chillow laten vandaag hun eerste ep ‘Woarde’ op ons los. De twee zijn allebei al langer actief in de West-Vlaamse hiphopscene, maar dit is hun eerste gezamenlijke wapenfeit. Het is naar eigen zeggen een ‘grimmige’ ep geworden, met rauwe raps en dito beats.

Lowie ‘LowG’ D’haeseleer werd in 2016 op 19-jarige leeftijd ‘De Bestn Vant Westn’ en mocht sindsdien nog enkele andere rapbattles op zijn naam schrijven. Chilo ‘Chillow’ Derieuw verdiende zijn strepen dan weer achter de knoppen bij provinciegenoten als Brihang, Jefferson en Walter Ego. De twee raakten vorig jaar met elkaar aan de praat na een show en besloten om samen in de studio van Catharsis-productions te duiken.

https://www.youtube.com/watch?v=wghQ1R7sOjg

“Afgelopen najaar dropten we al snel een eerste single en videoclip om die samenwerking aan te kondigen”, zegt Lowie. “Daarna ging ik door een moeilijke periode, waarbij Chilo mij evenwel motiveerde om met muziek bezig te blijven en mijn gevoelens neer te pennen. Dat resulteerde eerder dit jaar in de single ‘Uitgesproken’, waarin ik het openlijk over mijn depressie heb. Die song werd goed onthaald bij veel leeftijdsgenoten en was zelfs te horen op Studio Brussel. Niet veel later volgde ‘KGA2’, dat vol punchlines zit en de sfeer van de ep goed aankondigt.”

https://www.youtube.com/watch?v=ngzI9ZmtzXI

Naast die twee voorlopers staan er nog zes andere tracks op ‘Woarde’, waaronder enkele samenwerkingen en de titeltrack. “Terwijl Lowie bij zijn vorig project nog zoekende was, heeft hij nu een duidelijke stijl gevonden. Hij heeft rauwe skills en een echte battle attitude, en gebruikt zijn alter ego om onderdrukte emoties de vrije loop te laten. Dat kun je duidelijk horen op de ep. Ikzelf hield me al een tijdje bezig met verschillende projecten die varieerden in stijl. Ik had niet verwacht om mijn liefde voor de rauwe hiphop terug te vinden bij een West-Vlaamse youngster!”.

‘Woarde’ is te streamen of te downloaden op de gebruikelijke onlineplatformen, via https://www.chillowproductions.com/lowg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.