Kortrijkse band Pingpongclub wint wedstrijd Lotto Wild Talent

© TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Kortrijkse band Pingpongclub, die eerder al in de finaleronde belandde van muziekwedstrijd Sound Track, mag nu ook het kroontje opzetten als winnaar van Lotto Wild Talent. Een wedstrijd die een samenwerking is van Wilde Westen, Lotto en VI.be om nieuw talent verder te lanceren. “Het was geheel onverwacht dat we als winnaars uit de bus kwamen en zijn dus zeer tevreden met het resultaat. Ons jaar is alvast goed bezig” aldus Jonas Desmet van de band.

“Samen lanceerden we een wedstrijd waarin we op zoek gingen naar een West-Vlaamse band of artiest die werkt aan een eerste wapenfeit. De winnaar van die wedstrijd wordt vervolgens begeleid en ondersteund, met een traject op maat”, weet het Wilde Westen ons te vertellen. Dat talent hebben ze ondertussen gevonden in Pingpongclub die zich eerder al bewees tijdens Humo’s Rock Rally en Soundtrack. “Als kers op de taart is de band ook officieel Artist in Residence van Wilde Westen”, vertelt de organisatie nog.

Mooi resultaat

De band schreef zich online in en werd verkozen uit tientallen West-Vlaamse bands. “Als beloning krijgen we een PA-repetitie, deskundig advies en heel wat koffies”, lacht Jonas ons toe. “Als kers op de taart krijgen we ook de mogelijkheid om onze eigen onze eigen EP-release show voor te bereiden.”

Ondertussen zitten de artiesten niet stil. Binnen drie weken zitten we een week in de studio met producer Robin Aerts (Het Zesde Metaal) om onze debuut EP op te nemen. Daar hebben we heel veel zin in. Na de zomer werken we dan gewoon weer verder om onze liveshow beter te maken. In 2021 komt dan de releaseshow, waarop we dan kunnen tonen aan de mensen wat wij nu al die tijd hebben uitgestoken”, besluit Jonas Desmet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.