Kortrijks toneelgezelschap Taal en Kunst klaar voor première nieuwste productie

Op de foto zien we achteraan v.l.n.r. Eddy Cosaert, Christine Bekaert, Kurt Verhelst, regisseur Roger Bolders, Jurgen Pollet en Jacques Dhaene. Zittend zien we v.l.n.r. Katrien Deweer, Corinne Castaign en Katrien Baert. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdag, vandaag brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Taal en Kunst de première van hun nieuwste productie ‘Ge-TIC-t’, een komedie van Laurent Baffie. De regie is van Roger Bolders.

‘Ge-TIC-t’ isgebaseerd op de komedie ‘Toc-Toc’ van Laurent Baffie. Hij is een Frans auteur die werkt in de beste traditie van de Franse vaudeville. Hij werkte voor radio en televisie en schrijft sinds 2001 theaterstukken, meestal komedies.

“Deze komedie is hilarisch, doorspekt met verrassende wendingen die op een komische manier de bizarre kantjes van de mens aankaarten”, zegt regisseur Roger Bolders. Het verhaal draait rond enkele patiënten, allen met een tic, die elkaar voor het eerst ontmoeten in de wachtzaal van een beroemd psychiater. Ze leren elkaars probleem te aanvaarden en trachten elkaar te helpen met hun tic. Wanneer de dokter blijkt opgehouden te zijn organiseren de patiënten zelf een groepstherapie. Met alle gevolgen van dien. “De tics vliegen in het rond, maken capriolen, tuimelen over elkaar heen en zorgen voor een scala merkwaardige uitlatingen, bevreemdende dialogen en situaties met een serieuze hoek af. Psychiatrie met een knipoog”, aldus nog de regisseur. De rollen zijn weggelegd voor Katrien Baert, Christine Bekaert, Corinne Castaing, Katrien Deweer, Eddy Cosaert, Jurgen Pollet en Kurt Verhelst. De techniek is van Jacques Dhaene, de regie van Roger Bolders.

De voorstellingen hebben plaats in de Concertstudio op 9, 10, 13 en 17 november om 20.15 uur. Op 18 november om 14.45 uur. Kaarten kosten 12 euro en kunnen gereserveerd worden via Uit in Kortrijk op 056 239 855.