Kortrijk Xpo maakt zich klaar voor lustrumeditie van Interieur

Zaterdag 15 oktober opent Interieur de deuren in Kortrijk Xpo. De voorbereidingen in de vijf hallen van Kortrijk Xpo zijn intussen volop aan de gang.

De Biënnale heeft plaats van 15 tot en met 23 oktober maar al enkele weken wordt er druk gewerkt om alles klaar te krijgen. “Het gaat over 5 hallen, 220 standhouders en 35.000 m² oppervlakte”, vertelt pers- en communicatieverantwoordelijke Dieter Van Den Storm. “Er is ook een gedeelte outdoor met onder meer The Circus, een unieke belevingsshow met en voor design- en interieurmerken, en met bar en catering.”

Kortrijk Xpo maakt zich klaar voor lustrumeditie van Interieur

Deze ‘Silver Edition’ focust op ontmoeting, beleving en de creatie van een totaalinterieur. “Het gaat van badkamers, verlichting, keukens, design en meubelen tot installaties, kunstwerken, trendlezingen, creaties en tools”, zo zegt Dieter. “Zo is er onder meer de Europese première van ‘Laurent’, de nieuwste collectie lampen van de Canadese verlichting- en designstudio Lambert & Fils en de première van Mobilo, het eerste eigen meubelconcept van badkamerfabrikant Van Marcke binnen het huismerk Van Marcke Collection. Er worden ook ontwerpen getoond van Kortrijkse, nationale en internationale designers die een tijdlang in Kortrijk resideerden.”

Kortrijk Xpo maakt zich klaar voor lustrumeditie van Interieur

Verder is er bij de 25e Biënnale ook een stadsluik. Voor dit stadsprogramma koos Interieur het Museum Texture als kloppend hart. Daar kan je terecht voor onder meer ‘Wild Things’, een tentoonstelling van hedendaags design. In de buurt van Texture raadt de Biënnale enkele hippe plaatsen aan. Kafee Damast in Texture zelf, Praatkroeg Balthazar aan de overkant van de brug en Juice Bar aan de Vlaskaai. Een van de stops in de Kortrijk Creative City Tour is ‘Under The Bridge’. 21 bedrijven en designbureaus stellen de resultaten van het co-creatieproject Kortrijk Creëert voor onder de Noordbrug aan Texture Kortrijk. Verder neemt de Kortrijk Creative City Tour Interieur 2016 je mee doorheen de stad langs kwalitatieve restaurants, authentieke bistro’s, hippe bars, trendy shops en verrassende architectuurparels.

(PVH – Foto’s JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.