Kortijkse toneelvereniging Isegrim brengt verrassende komedie op de planken

Rechtstaand zien we v.l.n.r. Patrick Masschelein, Marjolein Deschamps, Koen Deschamps, Els De Vos, regisseur Patrick Mahieu, Ine De Wispelaere en Franky De Vos. Vooraan zitten v.l.n.r. Rik Mestdach, Malika Moumeni, Tom Lesaffer, Nienke Vandenabeele en Ronny Verschelde. Dries Pattyn en Sindy Piepers ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Wie nog een voorstelling van de komedie ‘Het Weekend’ van toneelvereniging Isegrim wil meepikken, moet snel zijn. Er zijn al twee voorstellingen uitverkocht. ‘Het Weekend’ van Michael Palin wordt gebracht in een regie van Patrick Mahieu.

Het Weekend steekt vol van ongemakkelijke familiale situaties, naast en door elkaar lopende dialogen en herkenbare huistaferelen”, vertelt voorzitter Tom Lesaffer. “Het is een heerlijke komedie met een verrassende twist over een gezin, waar de dochter, schoonzoon, kleinkind en hond op bezoek komen. De vader houdt helemaal niet van geforceerde familiereünies en ook niet van ‘alles-onder-schijtende viervoeters’. Hij kiest voor zijn zetel, zijn krant en zijn whisky op tijd en stond en houdt van rustige weekends.”

Dries Pattyn en Ine De Wispelaere hebben allebei al toneelervaring, maar bij Isegrim zijn ze nieuw. De andere acteurs zijn Els De Vos, Ine De Wispelaere, Malika Moumeni, Nienke Vandenabeele, Patrick Masschelein, Rik Mestdach, Sindy Piepers en Tom Lesaffer. Regisseur Patrick Mahieu moest heel wat teksten aanpassen. “Het stuk is eigenlijk een radiospel“, aldus Tom Lesaffer. “Het is een komedie, geen kolder, maar de Engelse humor van schrijver Michael Palin is erg subtiel en fijn.”

Workshops jongeren

De toneelvereniging is niet enkel bezig met de productie van Het Weekend. “Onze groep telt zo’n 60 leden, onder wie ook veel jongeren. We willen dat iedereen er zoveel mogelijk bij betrokken wordt. Momenteel begeleidt Hilde Vanderstraeten een workshop theatertechnieken voor de jeugd. Daar komen zowel eigen als externe leden op af. Na vijf zaterdagen is er een toonmoment tijdens de Sinksenfeesten”, aldus Tom, die al tien jaar voorzitter was en in 2017, na een tiental jaar, opnieuw de voorzittersfakkel overnam van Lieven Decaluwé. Tom is van Kortrijk afkomstig, maar woont intussen in Harelbeke. (EDB)

Het Weekend in feestzaal Rhizo in de Boerderijstraat. Nog plaatsen op zaterdagen 17 en 24 maart om 20 uur en zondag 18 maart om 15 uur. Kaarten reserveren aan 8 euro op www.isegrim.be of via info@isegrim.be of via 0473 71 13 89. Aan de deur betaal je 9 euro.

(EDB – foto EDB)