Koksijde heeft er een nieuw museum bij

Op de foto zien we schepen Albert Serpieters, Rita Gantois (N-VA volksvertegenwoordiger), Leentje met haar broer, de moeder van Luc Tyteca, Luc Tyteca en moderator van de avond Chris Broeckaert. © Foto JT
Redactie KW

Biologen Luc Tyteca en zijn vrouw Leentje Vandenhoudt nodigden zaterdagavond oktober 24 oktober tal van vrienden en kennissen uit voor de officiële opening van hun museum in de Veurnestraat 2 in Koksijde-Dorp.

Hun natuur-historisch museum dat ‘Museos’ werd gedoopt, bevat schedels, skeletten, fossielen, en rariteiten van tal van zoogdieren uit de hele wereld. Het Koksijdse koppel heeft een prachtig educatief museum gebouwd dat onder meer de steun kreeg van de gemeente Koksijde en de Zoo van Antwerpen.

Een skelet van een Afrikaanse olifant en een potvis die in het jaar 2000 in Denemarken werd gevonden, zijn de blikvangers in het museum dat zich in een nieuw gebouw over drie verdiepingen naast hun woning uitstrekt. Het is de grootste privé collectie van schedels van het hele land. Het museum heeft een grote educatieve waarde. Scholen en biologiestudenten zijn er na afspraak zeker welkom.

In de herfstvakantie is het voor het publiek open van donderdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Tijdens de kerstvakantie zal het gesloten zijn. Een ticket kost zes euro voor een volwassene, er zijn verminderde tarieven. Kinderen tot zes jaar mogen gratis binnen als ze begeleid zijn. Groepen en scholen kunnen op andere dagen een afspraak maken. Reserveren kan nu al op 058/51.19.39 of info@museos.be. Binnenkort komt de website www.museos.be online.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier