Kokopelli geeft Gullegem kleur

Grote spandoeken brengen toch een beetje Kokopelli-sfeer in Gullegem.© AV
Grote spandoeken brengen toch een beetje Kokopelli-sfeer in Gullegem.© AV
Redactie KW

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het jaarlijkse wereldmuziekfestival Kokopelli ook dit jaar moest worden afgeblazen. De Kokopelli-organisatie zorgde nu wel voor een opgemerkte aanwezigheid in het Gullegemse dorpshart.

Wie het dorp binnenrijdt, vindt op alle invalswegen grote spandoeken met sfeerfoto’s van de voorgaande jaren en enkele spandoeken met een woordje uitleg over het doel van het festival. Op het grasveld voor de dwarsschuur, waar het in pre-coronatijden rond deze tijd krioelde van het volk, staat nu een metalen creatie van Lander Avijn, beter gekend als Lasman, met een grote draaiende wereldbol die bij donker de hele weide doet stralen. De draaiende wereldbol en de fotodoeken blijven een week staan.

Voor de kinderen zijn er grote kleurplaten ter beschikking en de buurt werd getrakteerd op een recycleerbaar kaartje met bloemenzaadjes die de privétuinen een aangename geur en kleur geven.

Editie 2022

Ondertussen zijn al nieuwe T-shirts en truien voor de editie 2022 (14 en 15 mei) beschikbaar. Daarvoor kun je terecht op de vernieuwde website www.kokopelli.be . “Zo kunnen de mensen alvast uitkijken naar betere tijden”, zegt voorzitter Vincent Geers. (AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.