KleinVerhaal viert vijftien jaar met filmpremières en Driestuiversopera

Muzikanten, regisseur, scenaristen, leden van kleinVerhaal, burgemeester Johan Vande Lanotte en andere betrokkenen blikken vooruit naar de vijftiende verjaardag van kleinVerhaal. © BVO
Redactie KW

De hoogstaande sociaal-artistieke organisatie kleinVerhaal uit Oostende bestaat vijftien jaar. Het grote publiek kan de komende maanden van deze verjaardag genieten door enkele van de eigenzinnige creaties van KleinVerhaal te ontdekken.

“Een eerste aandachtspunt vormt de première van de documentaire The Ostend Street Orkestra (TOSO) tijdens Theater Aan Zee”, stelt Dieter Debruyne van kleinVerhaal. “kleinVerhaal belicht het orkest en vijf leden van TOSO. De documentaire van ruim een half uur is voor het eerst te bewonderen op zondag 30 juli vanaf 18 uur in De Grote Post. De voorstelling kadert binnen TAZ”, aldus nog Dieter Debruyne.

Samenwerking

Het tweede luik van het jubileumprogramma zal vertoond worden op het Filmfestival (FFO) op zondag 10 september om 15.45 uur in de Kinepolis. Het betreft de film ‘Take good care of my baby’ van regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter. De prent is een samenwerking tussen kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Tweehonderd bewoners uit de wijk Nieuwe Stad nemen als acteur, figurant, voor het decors, bij de catering… deel aan ‘Take good care of my baby’. De film speelt zich volledig af in de sociale appartementswijk Nieuwe Stad en is op het lijf van de buurt geschreven. Aansluitend op de première tijdens FFO zal ‘Take good care of my baby’ komende winter vertoond worden in de diverse ontmoetingscentra van Oostende”, zegt Tineke Decroos nog.

Avonden van kleinVerhaal

Het laatste woord is opnieuw voor Dieter Debruyne van kleinVerhaal. “Ook bevriende sociaal-artistieke organisaties mogen een graantje meepikken van ons succes. Onder de noemer ‘De avonden van kleinVerhaal’ nodigen we collega-organisaties of individuele artiesten uit hun werk te presenteren in de ateliers van kleinVerhaal of op één van de Oostendse podia. In dat verband kunnen liefhebbers op vrijdag 29 september in De Grote Post genieten van De Driestuiversopera van Tutti Fratelli. Later dit jaar is het de beurt aan The City’s song (15 oktober in kleinVerhaal, Sint-Sebastiaanstraat) en Des Vaders van De Tartaren (vrijdag 8 december, De Grote Post) “, aldus nog Dieter Debruyne.

(BVO)