Kerstreveillon Light in Bredene afgelast

Redactie KW

Dat het jaarlijkse Kerstreveillon niet kon doorgaan in zijn gebruikelijke formule, daar waren de organisatoren al langer uit. “500 senioren samen brengen in het Staf Versluyscentrum zou geen goed idee geweest zijn”, zegt voorzitter Jens Vanhooren. Maar nu moet men echter ook plan B afgelasten. “Ook 800 geschenkpakketten aan huis bezorgen, kan door de wild om zich heen grijpende pandemie en de nieuwe lockdown niet meer.”

De 44ste editie van het gratis Kerstreveillon gaat dit jaar helemaal niet door. Niet in zijn oorspronkelijke formule (een groot feest met kerstmaaltijd, dansavond, geschenken, … red.) maar dus ook niet als geschenkenactie.

Nog maar twee weken geleden maakte het organiserende comité haar plannen bekend om op 24 december 800 geschenkpakketten te bezorgen bij de Bredense alleenstaanden, senioren, de Sociale Kruidenier en de vzw Welzijnsschakel. “Door de verstrenging van de coronamaatregelen moeten we nu dus ook ons plan B laten varen”, zegt voorzitter Jens Vanhooren van het Kerstreveillon met pijn in het hart.

“Het was de bedoeling om alle alleenstaanden ouder dan 60 jaar en koppels waarvan beiden 65 jaar zijn, de kans te bieden om zich in te schrijven voor onze actie ‘Pakkende solidariteit’. Maar in de huidige omstandigheden kunnen wij de veiligheid van onze 70 vrijwilligers, die op 24 december de baan op zouden gaan met ruim 800 geschenkpakketten, en de deelnemers aan de actie niet meer garanderen.”

Steun

Dominique Van Deursen, voorzitter van de vzw BONO, die jaarlijks een flinke financiële ruggensteun geeft aan het reveillon: “Er werd al enorm veel werk verzet om de geschenkenactie te laten slagen. Initiatiefnemers van het eerste uur, ereburgemeester Willy Vanhooren en Norbert Haeck, hadden hun medewerking toegezegd en ook burgemeester Steve Vandenberghe, Arnold Spegelaere en talloze andere sponsors hadden uit solidariteit hun steun verzekerd.”

“We hebben afgelopen weekend alles noodgedwongen afgeblazen. In Bredene blijven de medewerkers en 70 vrijwilligers nu een beetje verweesd achter, in de wetenschap dat er voor het eerst in 44 jaar geen Kerstreveillon, ook niet in alternatieve vorm, zal zijn”, besluit Jens Vanhooren. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.