Kerstconcert met Andrei Lugovski en Dana Winner

Redactie KW

Na de succesvolle concerten in december 2012 en 2013, brengt Oostendenaar Andrei Lugovski op dinsdag 23 december om 20 uur een nieuw kerstconcert.


Andrei nodigt jaarlijks een gastkoor of -vedette uit om samen met hem op het podium te staan. Frank Galan zong al de pannen van het dak, terwijl in 2013 het bekend kinderkoor uit Bloemfontein in Zuid-Afrika vriend en vijand verraste. Deze keer is Dana Winner aan de beurt. “We leerden elkaar kennen in Limburg, toen mijn zangcarrière nog in de kinderschoenen stond”, weet Andrei. “Doorheen de jaren bleef het contact behouden en groeide een wederzijds respect. Dana was meteen te vinden voor een kerstoptreden in Oostende. Meer dan waarschijnlijk loopt de samenwerking tussen Dana en mezelf verder in 2015. Uiteraard zullen er in de Sint-Janskerk heel wat kerstnummers te horen zijn, maar daar blijft het niet bij. Het wordt een allround show waarbij uiteenlopende stijlen aan bod komen. We zingen over de liefde, en andere bekende thema’s. Taalliefhebbers worden op hun wenken bediend. Er zijn songs in het Italiaans, Engels, Latijn, het Russisch en het Nederlands.”

Signeersessie tijdens de pauze

“Ervaring van de voorbije kerstconcerten bewijst dat de Sint-Janskerk zich uitstekend leent voor een dergelijk muzikaal evenement. Een podium plaatsen lukt probleemloos en de belichting zorgt voor extra sfeer. Ook de kerstbomen ontbreken niet. De akoestiek in de kerk aan de Elisabethlaan is heel goed. Tijdens de pauze houden we een signeersessie in de kapel van de kerk. Eigenaars van vipkaarten kunnen uitkijken naar een meet en greet met een receptie met warme hapjes en allerhande dranken in zaal Ten Stuyver. In de pauze van het kerstconcert kan het publiek op het plein voor de kerk een drankje krijgen”, aldus nog Andrei Lugovski.

(BVO- Foto BVO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 12 december.