Kenniscentrum ARhus officieel geopend: “Het verhaal begint nu pas”

Redactie KW

Onder ruime aandacht werd het kenniscentrum ARhus op De Munt in Roeselare vrijdagavond officieel geopend. Het centrum moet een platform vormen voor levensbreed en levenslang leren.

Heel wat notabelen en nieuwsgierigen zakten vrijdagavond al af naar kenniscentrum ARhus in Roeselare om een eerste blik te werpen op het nieuwe uithangbord van de stad. Negen jaar geleden werden de eerste stappen gezet voor een vernieuwde bibliotheekwerking. Het zou en moest een werking met toekomstvisie worden, vernieuwend op alle vlakken. “Het voorstel werd toen gedaan aan de Vlaamse regering en die had er oren naar”, aldus directeur Yves Rosseel. “Dankzij onder andere hun steun kunnen we nu dit prachtige centrum openen.”

“Het moet een centrum worden waarbij de nieuwste technologieën aan bod komen, maar ook waar er oog is voor de traditionele communicatiemiddelen. Deze moeten elkaar perfect aanvullen”, aldus Frank Vandenbroucke die mee instond voor de steun in de beginfase. “Met dit kenniscentrum staat Roeselare vooraan in Vlaanderen”, voegt hij er nog aan toe.

Nieuwigheden zijn het volautomatisch ontleensysteem en de wifi in het hele gebouw en het plein van De Munt. “Je kunt hier ook gewoon langskomen voor een vergadering of seminarie en in onze polyvalente ruimte zijn er ook tal van organisatiemogelijkheden. Op de eerste verdieping hebben we ons leescafé. Het is de bedoeling dat het kenniscentrum leeft, dat het een ontmoetingsplaats wordt voor elke Roeselarenaar”, aldus directeur Yves Rosseel nog. “We hebben de infrastructuur, hier moeten we op verder bouwen. Het verhaal begint nu pas!”

Het hele weekend kun je nog in ARhus terecht om er een kijkje te nemen, telkens vanaf 10 uur. Cultuurkapel De Schaduw zorgt voor de passende animatie.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.