Kapster Elena Zimina uit Izegem mag met jaar uitstel naar Eurovisiesongfestival

Kapster Elena Zimina mag het haar van de artiesten op het Songfestival doen. (foto Frank)© Frank Meurisse
Kapster Elena Zimina mag het haar van de artiesten op het Songfestival doen. (foto Frank)© Frank Meurisse
Redactie KW

Het Eurovisiesongfestival kon vorig jaar voor het eerst in jaren niet plaatsvinden. Elena Zimina vond dat enorm spijtig. De kapster mocht normaalgesproken naar Rotterdam om daar de haren van artiesten en entourage goed te leggen, maar ze bleef noodgedwongen thuis. Zondag vertrekt ze dan toch voor huidige editie en daar kijkt ze ongelofelijk naar uit.

Komende week vindt het 65ste Eurovisiesongfestival plaats bij onze noorderburen. De Ahoy in Rotterdam wordt omgetoverd tot de festivallocatie en tal van muzikanten maken er hun opwachting. Kapster Elena Zimina (31) uit Izegem zal ervoor zorgen dat iedereen er piekfijn uitziet. “Vorig jaar werd ik geselecteerd om als kapster naar het Songfestival te gaan. Wij werken in mijn salon in de Meensesteenweg 172 met producten van Morrocanoil en die zijn hoofdsponsor van het event. Zo kwam ik bij de selectie terecht. We zullen er samenwerken met stylisten van verschillende Europese landen. Ik ben één van de vier Belgische stylisten die mag meedraaien in het verhaal. Ik ben daar heel trots op.”

Drukke dagen

Elena vertrekt zondagavond naar Rotterdam. “We vertrekken bij Dux in Izegem, de verdeler van de producten van Morrocanoil. We verblijven dan een week lang in een hotel dat afgehuurd werd. Van daar gaan we dan op en af naar de concertzaal. Ik vind het erg spannend allemaal. Het lijkt mij een unieke ervaring om mee te maken. Morrocanoil heeft alles tot in de puntjes geregeld en voorbereid. Wij kregen al de foto’s te zien van onze werkplek op het festival en die ziet er meer dan goed uit. Ik denk dat het ons aan niets zal ontbreken. De beste producten zullen voorhanden zijn en ik hoop dat de sfeer geweldig zal zijn.”

Niet enkel het haar van de muzikanten, maar ook dat van heel wat andere medewerkers en andere mensen moet onder handen genomen worden. “Er zijn twee halve finales – op dinsdag en donderdag – en dan is er op zaterdag 22 mei de grote finale van het liedjesfestival. Wij staan in voor de kapsels van de hele groep. Dat zijn dus natuurlijk de zangers en zangeressen, maar ook de presentatoren, de muzikanten en andere medewerkers zullen op onze kappersstoel terechtkomen”, glundert Elena. “Ik denk dus wel dat het drukke dagen worden, maar daar kijk ik net naar uit. Ik hoorde dat Lady Gaga komt optreden, dus ik zou het geweldig vinden om ook voor haar iets te kunnen betekenen. Al is het maar een beetje haarlak spuiten op haar kapsel, het zou voor mij al genoeg zijn” lacht Elena. “Als ik mag kiezen, dan zou ik mij het liefst op lange haren uitleven. Ik maak dolgraag opsteekkapsels of krullen, dus laat die maar komen.”

“Ik ben van plan om klanten en volgers zoveel mogelijk te laten meegenieten”

2020 zou een druk jaar geworden zijn voor Elena, maar corona stak daar een stokje voor. “Ik had heel wat opleidingen en events gepland, maar daar kwam natuurlijk niets van. Ik zou naar New York gaan en zo, maar dat werd allemaal afgelast. Jammer! Ik ben dan ook ongelofelijk blij dat ik zondag eindelijk naar Eurosong kan vertrekken.”

Testevent

Het salon van Elena blijft komende week gewoon open. “Ik heb een geweldig team en dat zal alles in goede banen leiden zodat ik niet hoef te sluiten. Ik kan met een gerust hart vertrekken. Ons dochtertje Aria zal ook in goede handen zijn bij mijn partner Hans Vansteenkiste en onze familie. Ik kan mij dus volledig concentreren op het Songfestival.”

Het festival zal als coronatestevent fungeren. “We worden als medewerkers elke 48 uur getest. Dat hoort er nu eenmaal bij dezer dagen. Op de shows zelf mag er publiek aanwezig zijn, maar natuurlijk een pak minder dan bij een normale editie”, legt Elena uit. “Ik ben van plan om mijn klanten en volgers op Instagram zoveel mogelijk te laten meegenieten en vaak te vloggen. Je zal alles kunnen volgen op mijn verhaal op Instagram via Kapsalon Zimina. Ik hoop dat ik met een pak verhalen naar huis kan komen. En mocht België met Hooverphonic winnen, dan is dat zeker een kers op de taart.” (Melissa Vanwijnsberghe)

Wie Elena’s verhalen wil volgen, kan terecht op de pagina van Kapsalon Zimina op Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.