Kan Martijn Loosvelt uit Ooigem De Mol winnen? Volgens zijn vrienden wel…

Martijn Loosvelt. © Vier
Redactie KW

Op zondag 10 maart start het nieuwe seizoen van De Mol. Ooigemnaar Martijn Loosvelt (23) uit de Berkenlaan is de enige West-Vlaamse deelnemer. “Of ik de mol kan zijn? Ja en nee. Ik heb veel overtuigingskracht om mensen rond mijn vinger te draaien, maar je kan het zien aan mijn gezicht”, blijft hij geheimzinnig.

Elke zondag speelt Martijn voetbal bij liefhebbersploeg F.C. ‘t Postje. Jeugdvriend Wout Verheye (23) is bestuurslid van de club. Voor hem kwam Martijns deelname als een grote verrassing. “Hij vertelde ons dat hij een maand naar Polen moest voor het werk. Iedereen geloofde dat. Tot we vorige weekend zagen dat hij een van de kandidaten van De Mol was. Dan viel onze frank”, zegt zijn kameraad.

Overtuigingskracht

Dadelijk begonnen het molentje bij de teamgenoten van Martijn te draaien. Ook Wout heeft zo zijn mening. “Zijn list om ons een maand te verlaten is goed gelukt. Iedereen wist niet beter dan dat hij in Polen zat. Als we vroegen hoe het daar was in Polen, antwoordde hij gewoon alsof hij daar echt aanwezig was. Ook zijn naaste omgeving die van de deelname wist, konden we nooit op een fout betrappen. Dat geeft toch blijk van overtuigingskracht en standvastigheid. Dat zijn nu net de ideale karaktereigenschappen van een goede mol“, speculeert hij. Tegelijk kent Wout Martijn ook goed genoeg om te weten wanneer hij de waarheid niet spreekt. “Hij is al heel zijn leven ne sloeber die graag een kluchtje met ons uithaalt. Als we dat zien op tv, dan weten we dat dat de echte Martijn is.”

Jeugdvriend Wout Verheye voetbalt samen met Martijn bij liefhebbersploeg F.C. 't Postje.
Jeugdvriend Wout Verheye voetbalt samen met Martijn bij liefhebbersploeg F.C. ‘t Postje.© gf

Voor het eerst in de geschiedenis van De Mol start het programma zonder mol. Als Martijn de mol niet wordt, dan zal hij voor de overwinning moeten vechten. “Hij is zeker geslepen genoeg om te winnen. Het is een winnaar pur sang. Ook op zondag tijdens het voetbal gaat hij er altijd keihard voor. Als hij voor iets gaat, dan zal hij er alles aan doen om dat te bereiken”, klinkt het.

Geschikte kandidaat

Voor Wout was zijn inschrijving geen complete verrassing. Martijn is namelijk avontuurlijk aangelegd. “Hij houdt van reizen met zijn vrienden. Hij heeft een hecht gezin en al lang een vaste relatie. Zij zouden hem altijd steunen. Hij is heel sociaal en maakt direct vrienden. Hij is zeker een geschikte kandidaat.

Martijn is een winnaar pur sang – boezemvriend Wout Verheye

Ook bij F.C. ‘t Postje is hij door iedereen graag gezien. “Martijn heeft het hart op de goede plaats. Hij speelt hier sinds september en komt met iedereen overeen. Hij speelt op de rechterflank en maakte al enkele wereldgoals. We zullen in café ‘t Brouwerijtje samen op groot scherm naar de eerste aflevering kijken. Dan zullen de speculaties in de ploeg beginnen”, vermoedt Wout tot slot.

Alle afleveringen met Martijn zijn te bekijken in café ‘t Brouwerijte in Sint-Baafs-Vijve. Telkens Martijn een aflevering over wordt er een gratis vat gegeven en blijft het licht aan de buitenkant op groen staan.

Privé

Martijn is de zoon van Geert Loosvelt en Katelijn Callewaert. Hij heeft een jongere broer, Simon. Hij is samen met Cato, die haar eigen lingeriebedrijf Cato Koslowski heeft.

Loopbaan

Martijn is sinds 2017 actief als facility assistant bij de firma Freestone Group in Wemmel. Hij studeerde de bachelor facilitair management.

Vrije tijd

De Ooigemnaar houdt van voetballen. Hij speelde bij de jeugd van KSC Wielsbeke. Nu speelt hij liefhebbersvoetbal bij FC ‘t Postje in Ooigem. Sinds 2012 is hij tennisleraar bij Puur Sport Waregem.

(NVR)

De Mol, vanaf zondag 10 maart om 20 uur op Vier.