Kamagurka verkoopt zijn oud werk via veilingsite

Kamagurka verkoopt 50 oude cartoons en boekjes. © BELGA
Redactie KW

Kamagurka verkoopt vanaf vrijdag een 50-tal cartoons en oude boeken via de internationale veilingsite Catawiki. “Je bereikt er heel veel verzamelaars”, zegt hij.

“Ik verhuisde onlangs mijn atelier”, zegt Kamagurka, die sinds enkele jaren in Brugge woont. “In de loop der jaren bouwde ik een megagrote collectie uit. Wat ik te koop aanbied, is slechts een fragment van wat ik heb. Het is de eerste keer dat ik mijn materiaal zo te koop stel. Het blijft ook bij deze ene keer, daarna leg ik het stil.”

Verloren Inkt

“In totaal verkoop ik een 50-tal objecten. Het is niet de bedoeling schilderijen te verkopen, wel cartoons en gesigneerde boeken. Onder meer het boekje Verloren Inkt uit 1973, een strip die toen in De Zeewacht is verschenen. Er staat een voorwoord in van Roland Desnerck, de maker van het Oostends Woordenboek. Het zijn allemaal unieke objecten. De verkoop gaat vrijdag van start. Wat het zal opbrengen? Dat kan ik nu nog niet weten. Maar ik vind Catawiki een heel tof initiatief. Je bereikt er heel veel verzamelaars mee.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.