Journalisten verslaan politici tijdens Football for Life

Redactie KW

Op het oefenveld naast het Jan Breydelstadion in Brugge heeft een team van politici het in een voetbalwedstrijd voor het goede doel opgenomen tegen een team journalisten. De pers stuurde de politici met een duidelijke 7-0 terug naar de Wetstraat. ‘Football for Life’ is een actie ten voordele van de vzw Stop Darmkanker.

Het initiatief voor de voetbalwedstrijd werd genomen door VRT-journalist Ivan De Vadder en Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Bij de politici stonden met Ben Weyts (N-VA) en Sven Gatz (Open Vld) nog twee ministers uit de Vlaamse regering aan de aftrap. Ook sp.a-voorzitter John Crombez en Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe trokken zondagochtend nog eens hun voetbalschoenen aan. Het team werd gecoacht door Gert Vande Broek, bondscoach van de Yellow Tigers, de nationale volleybalvrouwen.

Bij de journalisten tekenden met onder andere Kobe Ilsen, Lieven Verstraete en Björn Soenens ook heel wat bekende gezichten present. Karl Vannieuwkerke nam voor de gelegenheid plaats onder de lat en hield zijn netten schoon. Voetbalanalisten Gert Verheyen en Wesley Sonck hadden een ruim aandeel in de eclatante overwinning van hun team.

De match werd in goede banen geleid door ex-topscheidsrechter Frans Van Den Wijngaert en N-VA-politicus Pol Van Den Driessche.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.