Jongeren in de hoofdrol tijdens derde Cultuur in ‘t licht

Redactie KW

Tijdens de derde uitzending van Cultuur in ’t licht op zondag 13 december zijn het de jongeren die de hoofdrol spelen. Gemi en Hanne Vandenbussche starten hun optreden om 15 uur. Je kan hun performance volgen op de facebookpagina van de gemeente Oostkamp en in uitgesteld relais via www.oostkamp.be.

Gemi, dat zijn Robbe en Lars. Samen beleven ze de zotste avonturen. Ze zeggen vaak dat er een bepaalde chemie tussen hen bestaat die onoverwinnelijk is. Het lijkt op een soort broederliefde. Daarom zijn ze laaiend enthousiast dat zij na al die maanden nog eens samen op het podium mogen staan en samen hun passie mogen uitoefenen.

Deze twee Oostkampse jongeren, Robbe Christiaens en Lars Rogiers, werden ook uit meer dan 1.200 kinderen geselecteerd voor de Ketnet Musical Knock-out , Robbe zelfs voor de hoofdrol. Deze musical is verschoven naar het voorjaar van 2021.

Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Hanne Vandenbussche is lid van Toneelkring Were Di, heeft ervaring met dictie, voordrachtwedstrijden en toneelcursussen. Spelen met taal is haar ding, toneel is voor haar het verlengde van poëzie. Dat ze goed met taal om kan, is ook duidelijk in de Kindergemeenteraad.

Hanne zetelt al 2 jaar in de Kindergemeenteraad, afgelopen schooljaar werd ze verkozen tot Kinderburgemeester. Gezelligheid, ontmoeting, verkeersveiligheid en onderwijs vindt ze zeer belangrijk. Hanne geeft binnenkort de fakkel door aan de volgende Kinderburgemeester. Voor haar was het Kinderburgermeesterschap in ieder geval een fantastische en unieke ervaring. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.