Jonge modeontwerpster uit Oeselgem is rijzende ster in Italië

Redactie KW

Krijgen we straks een opvolger voor Ann Demeulemeester of Kaat Tilley in eigen regio? De Oeselgemse Tess Taelman is alvast goed op weg om het ver te schoppen in de modewereld. In Firenze bereidt ze zich voor om een carrière als modeontwerpster uit te bouwen.

“Ik was nochtans geen modelstudent in het begin van mijn middelbare studies”, begint Tess haar verhaal. “Na twee jaar Wetenschappen-Economie wou ik iets anders. Als kind ben ik opgegroeid in een gezin waar beide ouders kunstliefhebbers zijn. Ik vond dit leuk en wou wel eens zien wat het zou geven als ik deze studierichting koos.”

“Het was een sprong in het duister, maar uiteindelijk leek het de perfecte keuze. In Sint-Lucas in Gent volgde ik de richting Beeldende architecturale kunst met Mode als keuzerichting. Ik heb een grote belangstelling voor anatomie en mode is voor mij kunst op het lichaam.”

Toekomst niet in Italië

“Het contrast met het leven in Oeselgem vind ik geweldig. Na een verblijf in de droomwereld van mode kom ik steevast terug in de realiteit van België. Dit leert me alles relativeren. Om in de modewereld te overleven moet je veel motivatie hebben en in jezelf geloven. Er is een harde strijd tussen de leerlingen om de collecties op de catwalk te mogen voorstellen.”

Hoewel Tess de meeste tijd in Firenze verblijft, ziet ze geen toekomst in Italië. “In Firenze verloopt het dagelijks leven op het gemak, zeer ongeorganiseerd en op zijn bon vivants. Van nature uit ben ik zelf niet zo, maar voorlopig lukt het me wel om hier stand te houden. Na twee jaar een huis te hebben gedeeld met vier meisjes heb ik nu mijn eigen appartement in het centrum.”

Als alles volgens het boekje verloopt, mag Tess in juli haar eindwerk showen op een grote catwalk in haar school. Nadien dient Tess nog een stage te doorlopen van zes maanden. “Ik hoop dat ik later mijn eigen modebedrijf kan opstarten en dat ik kan wedijveren met de wereldtop”, vertelt een ambitieuze modeontwerpster in spe.

(GC – Foto DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.