Jonge Lennard wordt straks de ster van Beau Séjour II: “Je moet altijd jezelf blijven”

Lennard Corne maakt zijn debuut tegenover Gène Bervoets: “Hij was altijd heel lief en maakte veel grapjes.” (Foto VRT)©NyklyN © NyklyN
Lennard Corne maakt zijn debuut tegenover Gène Bervoets: “Hij was altijd heel lief en maakte veel grapjes.” (Foto VRT)©NyklyN © NyklyN
Bert Vanden Berghe

Op zondag 31 januari start het langverwachte tweede seizoen van ‘Beau Séjour’. Eén van de hoofdrollen is voor de jonge Lennard Corne uit Wevelgem, die zijn debuut maakt. En wat voor eentje. Hij staat met sprekend gemak tegenover Gene Bervoets én heeft al een volgende rol beet.

Na enkele afleveringen van de nieuwe Beau Séjour , dat een select groepje journalisten al mocht zien, vielen ons twee zaken op. Eén: het tweede seizoen, dat zich afspeelt in Zeebrugge, hoeft qua verhaal, cast en spanningsbogen allerminst onder te doen bij het eerste deel – dat je overigens niet eens hoeft gezien te hebben. En twee: Lennard Corne houdt zich voortreffelijk overeind tussen een rits andere klasbakken. Om maar te zeggen: zijn passage gaat niet onopgemerkt voorbij. En mocht je je het straks afvragen: ja, Lennard is in levende lijve ook zo schattig, lief én pienter. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zijn ouders, Alexander Corne en Ellen Desmet, naar eigen zeggen preus lik fjirtig zijn.

Ellen : “We zijn echt onder de indruk van de eerste beelden. Het is ook zot om zijn naam meteen na die van Gene te zien in de begingeneriek.”

Alexander : “Het moeilijkste was om zo lang te wachten op de eerste beelden. (lacht) Voor Lennard was dit een soort kamp. Hij werd steevast goed omringd en ondersteund. Hij heeft ook nooit geklaagd, zelfs niet na een lange opnamedag buiten. Hij heeft altijd al een groot verantwoordelijkheidsgevoel gehad.”

Ellen : “We hadden op voorhand heel goeie afspraken gemaakt en hem de keuze gegeven. Dat hij dit niet voor ons moest doen maar voor zichzelf. Dat was onze grootste voorwaarde: dat hij na elke auditie moest zeker zijn of hij wel verder wilde. Maar hij werd echt heel goed begeleid.”

Hoe kwamen ze bij jou terecht, Lennard?

Lennard : “Het castingbureau had verschillende scholen in West-Vlaanderen gecontacteerd. Via de directeur kwamen ze terecht bij juffrouw Peggy, bij wie ik toen in het tweede leerjaar zat. Misschien was het wel iets voor mij, dachten ze.”

Hoe was je reactie?

Lennard : “Halleluja! Mag ik dit echt doen? (lacht) Er waren eerst 650 kinderen geselecteerd, dan zijn ze naar 60 gegaan en later naar 7. Daarvan zouden ze er drie uitkiezen om te kijken wie er het best met Gene matchte, maar die stap sloegen ze over. De enige die overbleef was ik.”

Kende je Gene?

Lennard : “Nee. Maar mijn ouders zeiden dat hij een supergoeie en bekende acteur was. Ik was dus wel een beetje nerveus om hem voor de eerste keer te zien. Maar dat ging heel goed. Hij was heel lief en maakte ook grapjes.”

Was je nerveus voor de opnames?

Lennard : “De eerste dag wel, maar daarna waren al die kriebels snel weg.”

Ellen : “De eerste scène die gedraaid werd, is ook de eerste die je te zien krijgt, waarin hij fietst met natte kleren aan. En het was die dag net ijskoud. De regisseurs belden diezelfde avond nog of alles ok was, maar hij had zich heel goed geamuseerd.”

Lennard Corne maakt indruk door zijn debuut in de langverwachte fictiereeks die zich afspeelt in Zeebrugge. (foto VRT)©NyklyN © NyklyN
Lennard Corne maakt indruk door zijn debuut in de langverwachte fictiereeks die zich afspeelt in Zeebrugge. (foto VRT)©NyklyN © NyklyN

Hoe heb je je voorbereid, Lennard?

Lennard : “In het begin door vaak de tekst in te studeren, maar na een tijdje moest dat niet meer. Ze wilden niet dat het te automatisch werd, mijn emoties moesten naar boven komen. Ik had ook twee kindercoaches: Griet Dobbelaere en Louis Pons. Zij brachten mij naar de set en zorgden ervoor dat ik het niet koud kreeg, dat soort zaken. Maar het was heel tof op de set. Er werkte zo’n zestig man en na drie dagen kende ik al hun namen. Er zaten een paar hele leuke mensen bij. Eddy, een van de geluidsmensen, vond ik heel cool. Ik noemde hem altijd Eddy Cool.” (grijnst)

Op een set moet je vaak lang wachten. Viel dat mee?

Lennard : “Zeker, dan speelde ik wat spelletjes op de Nintendo. Op de laatste dag kreeg ik de BMX waar ik op fietste, omdat ik zo mijn best had gedaan. Daar was ik heel blij mee. Rijden op die BMX was echt leuk.”

Wat vond je het leukste?

Lennard : “Die Nintendo en die BMX, maar het was ook echt tof om eens op zo’n marineschip te verblijven. Het was vooral knap om te zien hoe ze bij de marine coole snufjes hadden. Ik denk dat ik later dronepiloot bij de marine wil worden.”

Wat als je moet kiezen tussen piloot en acteur?

Lennard : “Het liefst allebei. Of wacht: een acteur die een marinedronepiloot speelt!”

“Voor Lennard was dit een soort kamp. Hij werd steevast goed omringd”

Papa Alexander

Is deze ervaring voor herhaling vatbaar?

Lennard : “Dit voorjaar sta ik opnieuw op de set, maar dat is maar een paar draaidagen. In Onder Vuur (de nieuwe fictiereeks van productiehuis Geronimo, red.) speel ik de zoon van een hoofdrolspeler. Daarnaast zou ik ook heel graag eens meedoen aan De Buurtpolitie .”

Had je geen schrik om fouten te maken?

Lennard : “Je moet altijd jezelf blijven. Dan komt het goed.”

Je had 45 draaidagen, verdeeld over zes maanden. Hoe ging dat met school?

Lennard : “We hebben veel gedraaid in de zomervakantie, dus dat lukte wel. Ik deed mijn huiswerk op de set. Ik vond het niet zo erg om school te missen, maar ik ga wel heel graag naar school. Ik heb wel een uitstap naar de verbrandingsoven gemist, wat ik wel jammer vond. Maar iedereen zei dat het daar stonk, dus veel heb ik niet gemist.” (grijnst)

Je vriendjes mochten ook naar de set komen, heb ik begrepen?

Lennard : “Ja! Ze mochten zelfs mee doen. Dat was heel tof. Het was die dag ook net mijn verjaardag. Er was een grote taart en van de mensen op de set kreeg ik de LEGO-versie van de collectebus van Harry Potter. Echt cool!”

Valt dat mee, dat zwijgen? Want je mag natuurlijk niet verklappen hoe het afloopt.

Lennard : “Dat viel ook wel mee. Als iemand dat vraagt, dan antwoord ik altijd hetzelfde: daarvoor moet je kijken!

 

Beau Séjour II, vanaf zondag 31 januari om 20.45 uur op Eén.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier