Jeugdgezelschap Sjoklamuze speelt eigen musical ‘Believers’: “Het is een zelfbedachte en zelfgeschreven productie”

Jeugdgezelschap Sjoklamuze heeft een spannende en mysterieuze musical op poten gezet. © DJW
Redactie KW

Zowel vrijdagavond 10 als zaterdagavond 11 september brengt het jeugdgezelschap Sjoklamuze om 20 uur hun eigen musical ‘Believers’ in de grootste zaal van ontmoetingscentrum de Coorenaar. Karl Vandenberghe en Ida Lavaert zorgden met enkele collega’s voor een mysterieus verhaal over een tempel van de Inca’s.

Het is voor het eerst in twee jaar dat Sjoklamuze weer kan optreden. Alles zal CovidSafe verlopen. “Belangrijk om weten is dat iedereen die komt kijken en luisteren enkel op basis van een CovidSafeTicket binnen mag. Daardoor kunnen wij per voorstelling vierhonderd stoelen zetten. In het andere geval zouden het er de helft minder zijn, tweehonderd dus. Wij willen het voor iedereen zijn gezondheid veilig houden”, laat Karl Vandenberghe weten.

Inca’s

Het verhaal van de musical belooft heel spannend en mysterieus te zijn. “Ik mag er niet te veel over vertellen maar de Inca’s en een tempel spelen een grote rol. Wat er allemaal gebeurt: je kan erin geloven of niet. Dus: Believers of niet. Vandaar de titel. Tegelijk is het ook een beetje een knipoogje naar wat het voorbije anderhalf jaar allemaal over corona werd verteld. Sommigen geloven daar helemaal niet in, non-believers. Anderen uiteraard wel. Net zoals met de vaccins het geval is.

Voor iedereen is het een geweldige uitdaging om na zo’n lange onderbreking het beste van zichzelf te geven – Karl Vandenberghe van jeugdgezelschap Sjoklamuze

Maar wat primeert is de musical waarvoor wij alles zelf hebben gedaan. Het is een zelfbedachte, zelf geschreven productie; zoals Sjoklamuze die eigenlijk ook de voorbije jaren heeft gebracht. Voor geluid en belichting hebben we wel professionele ondersteuning. De apparatuur is top. Moet ook zodat iedereen in de zaal alles kan horen en zien.”

geweldig enthousiast

Deze week waren alle acteurs – 21 meisjes en 2 jongens – heel druk aan het repeteren. “Voor iedereen is het een geweldige uitdaging om na zo’n lange onderbreking het beste van zichzelf te geven. De groep is geweldig enthousiast en wil er een mooi spektakel van maken. Daarbij hebben de oudste leden van Sjoklamuze al een pak ervaring opgedaan die zij met veel plezier delen met hun jongere collega’s. Dat is zeker ook de sterkte van het gezelschap.” Vrijdag 10 september en zaterdag 11 september, telkens om 20 uur in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Coorenaar, Georges Coornaertdreef, Desselgem.

Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor studenten. Reserveren kan via www.sjoklamuze.be. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier