Jeroom presenteert junior-editie van Bake Off Vlaanderen vanuit Oostende: “Kinderen en scherpe messen, als dat maar goed afloopt…”

Goed nieuws voor de fans van Bake Off Vlaanderen. Het gezellige bakprogramma keert niet alleen terug voor een nieuw seizoen, maar er komt ook een Junior-editie. En nog fijner: de opnames daarvan vinden plaats in de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende.

Wim Opbrouck stelde de nieuwe ‘Bake Off Vlaanderen’ emoji voor en ook de presentator van Bake Off Junior Jeroom. © Peter Maenhoudt

Het meest gezellige programma van het jaar komt er opnieuw aan. Bake Off Vlaanderen, waarbij amateurbakkers het tegen elkaar opnemen voor de titel van meest getalenteerde thuisbakker, krijgt een vierde seizoen én een jongerenversie: Junior Bake Off. Voor de klassieke Bake Off is Wim Opbrouck opnieuw de presentator van dienst, en zullen Herman Van Dender en Regula Ysewijn opnieuw dienst doen als juryleden. De junior-editie van Bake Off wordt verrassend genoeg gepresenteerd door cartoonist Jeroom.

Jeroom, Wim Opbrouck en de juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn.
Jeroom, Wim Opbrouck en de juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn.© Peter Maenhoudt

De twee programma’s worden simultaan opgenomen, op dezelfde locatie, en dit de hele zomer lang. Opvallend: deze keer verhuist dus de hele productie naar de tuin van de Koninklijke Villa in Oostende. Daar krijgen de bakkers ook nog eens een spectaculair zicht op zee er bovenop. Dat werd vanmiddag voorgesteld in Oostende.

Wim is naar eigen zeggen heel blij dat de tenten opgezet worden in Oostende. “We zitten met echt een heel diverse groep aan kandidaten. Hele fijne mensen ook. Ik kijk er naar uit om te beginnen. Op deze locatie ben ik ooit zelfs nog blijven slapen, ten tijde van de zogenaamde Compagnie Maritime Ostendaise. Het zicht is hier fantastisch. En het is eens wat anders dan de vorige keer. Ik denk niet dat ik hier pony’s moet achterna zitten”, lacht Wim. Tijdens de coronaperiode heeft Wim veel gekookt, maar bakken is nog steeds niet ten volle aan hem besteed. “Al heb ik vrienden die langskwamen met zuurdesembrood, karnemelk en hoeveboter… Fantastisch. Mijn vader heeft wel veel brood gebakken. En lekker ook.”

Ook Jeroom moet het niet hebben van zijn baking skills. “Wel straf wat ik de kinderen al zag doen. Niks dan lof ook voor hen. En voor het programma. Want ik vind de wedstrijdformule op zich heel tof. Al weet ik ook niet waarom ze mij gevraagd hebben om te presenteren.” En dan op zijn geheel eigen droge wijze: “Kinderen, messen, en dat beeld van Leopold zo dichtbij… als dat maar goed afloopt.”

Of Jeroom overigens ook een band heeft met onze kust? “Voor mij is de parel van de kust… Bredene. Nee, serieus, we komen hier vaak uitwaaien in Oostende. Ik heb overigens ooit nog een lief gehad in West-Vlaanderen. Ik ken dus woorden als ‘baaike’ en ‘stuutje’, maar voor de rest is het een afschuwelijke taal.” (grijnst) Zijn ambities? “Ik kijk er vooral naar uit om een front te vormen, samen met die kinderen. Mijn hart ligt echt bij die gastjes. Het doel is om de jury onder de grond te stoppen.”

Veiligheid voorop

Uiteraard worden alle voorzorgsmaatregelen genomen en alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd. In Bake Off Vlaanderen blijven de kandidaten sowieso steevast op afstand, dus voor de kijker zal er zo goed als geen verschil zijn. Enkel productioneel moeten er enkele ingrepen gebeuren, dezelfde als op andere sets. De opnames lopen overigens wel in elkaar over. Het is dus niet zo dat eerst de Junior-versie wordt opgenomen en daarna de klassieke, maar afwisselend. De kandidaten werden geselecteerd en staan te popelen om aan de bakwedstrijd deel te nemen. Wie de kandidaten precies zijn, wordt pas later bekend gemaakt. Junior Bake Off zal dit najaar eerst te zien zijn op Telenet, gratis voor alle Telenet tv-klanten. Aansluitend zal het programma ook te zien zijn op Vier. De reeks Bake Off Vlaanderen – de volwassenversie – zal rechtstreeks op Vier uitgezonden worden, wellicht dit najaar.

Bake Off Vlaanderen kreeg meteen ook een zee-moji.
Bake Off Vlaanderen kreeg meteen ook een zee-moji.© Peter Maenhoudt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.