Jeroen Meus op de vingers getikt voor klassieker met bier uit Watou

Redactie KW

In ‘Dagelijkse Kost’ op Eén bereidde hij stoofvlees met frieten, met daarin ook Sint Bernardus Abt van 12 graden. Het bier werd volgens reclamewaakhond VRM door de televisiekok te hard de hemel in geprezen.

De Vlaamse Regulator voor de Media zag in de duizendste aflevering Jeroen Meus stoofvlees met friet bereiden, het gerecht dat door de kijker tot Vlaamse klassieker werd verkozen. De populaire kok maakte zijn bereiding nog wat lekkerder met de Sint Bernardus Abt 12° van Watou, die hij anderhalve minuut lang stond aan te prijzen. Bovendien was er in beeld geen spoor te bekennen van het verplichte PP-logo, dat de kijker wijst op productplaatsing.

De VRT krijgt daarvoor een boete van 10.000 euro. Het feit dat het programma in prime time werd uitgezonden, een groot aantal kijkers wist te bereiken en dat de VRT al eerder voor een gelijkaardige inbreuk werd gesanctioneerd, speelde mee in het vaststellen van die hoge boete.

(Belga/FJA)