Jens Dendoncker opgenomen in ziekenhuis

Stand-up comedian en VTM-gezicht Jens Dendoncker is opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt VTM aan onze redactie.

© Jens Dendoncker

Vanmorgen zouden er opnames plaats vinden voor de ‘Rode Neuzen Dag’, de actie van DPG Media waarbij ze kwetsbare jongeren een hart onder de riem willen steken. Jens Dendoncker is het gezicht van die actie, maar moest afhaken, omdat hij werd opgenomen in het ziekenhuis.

“Het klopt inderdaad dat Jens is opgenomen in het ziekenhuis”, weten ze bij VTM. “Zoals iedereen weet lijdt Jens aan de ziekte van Ménière en epilepsie. We laten de dokters nu in alle rust hun werk doen en duimen voor een spoedig herstel.” De ziekte van Ménière is een aandoening waarbij het evenwichtsorgaan verstoord is.

Jens communiceerde altijd open over zijn aandoening. Begin dit jaar had hij het er nog over in een interview met KW Weekend: “Ik heb epilepsie. Normaal gezien heb ik om de drie weken een aanval. Toen ik onlangs drie aanvallen op drie dagen tijd had, hebben we een show moeten verplaatsen. Ik kan zelf moeilijk nee zeggen, dus op dat moment neemt mijn management het over en bekijken we tot hoever we gaan annuleren. Iedereen die met mij werkt weet op voorhand dat dit een risico is. Meestal vinden we altijd snel een oplossing en al altijd is er begrip geweest. Het podium is mijn therapie, de plek waar ik mijn duivels ontbind en een stevige saus humor over kap. Mensen schrikken soms, dat ik niet overal de grapjas ben. Is dat dan zo’n verrassing, vraag ik me soms af. Ik word volgend jaar dertig en ben oprecht blij dat ik dat gehaald heb.”

Ook wij wensen Jens vanuit de redactie een spoedig herstel toe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.