Jens Dendoncker opgenomen in psychiatrische afdeling

Jens zocht en vond hulp, en breekt een lans voor het mentaal welzijn. (Foto VTM)© De Zomer Van
Jens zocht en vond hulp, en breekt een lans voor het mentaal welzijn. (Foto VTM)© De Zomer Van
Redactie KW

De bekende komiek en presentator Jens Dendoncker was eerder al opgenomen in het ziekenhuis. Nu liet hij ook weten dat hij zich psychologisch laat begeleiden om aan zijn angsten te werken.

Vandaag is er de Rode Neuzen Dag, die jongeren mentaal weerbaarder wil maken en er ook aandacht wil voor vragen. Hoe belangrijk het mentaal welzijn is, is duidelijk geworden nadat de peter van de actie, VTM-gezicht Jens Dendoncker, liet weten dat hij zich heeft laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van zijn angsten af te komen. Dat deelde hij gisterenavond mee op Instagram.

Jens doorbrak eerder al het taboe rond epilepsie-aanvallen en in elk interview kaartte hij ook aan dat zelfzorg niet zo gemakkelijk is. Nu breekt hij opnieuw een lans voor mensen die het lastig hebben. “Mijn angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten ondernomen worden om hier met professionals aan te gaan werken”, verklaarde hij op Instagram.

Hij geeft ook aan dat het gezien de omstandigheden goed gaat, dat hij goed begeleid wordt en hij bedankt hen dan ook al meteen voor de goede zorgen.

“In het kader van de Rode Neuzendag, zou ik iedereen die het mentaal moeilijk heeft en jongeren in het bijzonder, willen vragen om over jullie problemen, angsten en gevoelens te praten en (zoals ik) niet te wachten tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen. Doe het voor jezelf, want dat verdien je.”

Vanuit de redactie wensen we Jens een vlot verloop van zijn begeleiding toe en hopen we dat hij goed omringt blijft.

Wie nood heeft aan een goed gesprek, en niet meteen hulp vindt, kan terecht bij Tele-Onthaal, op het nummer 106 of via de chatfunctie op www.tele-onthaal.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier