Jammer, maar helaas: er komt geen tweede reeks van ‘Bevergem’

Redactie KW

Dat zegt regisseur Gilles Coulier vandaag in een interview met het Brugsch Handelsblad.

Geen grotere televisionele hype de voorbije acht weken dan die van Bevergem, de tragikomische fictiereeks rond Freddy De Vadder. Het enthousiasme in onze provincie herinnerde aan eenzelfde sfeertje ten tijde van ‘Eigen Kweek’. Van die reeks is het nu al uitkijken naar het tweede seizoen én is er ook al een derde seizoen in de maak.

Helaas: niet zo met Bevergem: een sequel komt er niet, zegt de Brugse regisseur Gilles Coulier – die in de laatste aflevering trouwens een cameo maakte als zoon ‘Gilly Billy’ die via Skype met het gezin Delvoye in contact stond. “Het zou gemakkelijk zijn om er een vervolg aan te breien: de verhaallijnen zijn er, net als de personages. Maar ik acht het gewoon niet haalbaar om nogmaals zo veel tijd en energie, jaren werk eigenlijk, in acht afleveringen te investeren“, zegt hij in onze krant. “Zoiets lukt je maar één keer in je leven.”

Voor Gilles Coulier weken ondertussen andere horizonten. (Foto BP)
Voor Gilles Coulier weken ondertussen andere horizonten. (Foto BP)© Benny Proot

Bovendien heeft Coulier momenteel andere katjes te geselen. In februari draait hij in Oostende zijn eerste langspeelfilm ‘Cargo’. “Een visser onderneemt een zelfmoordpoging op zee, maar die overleeft hij. Zijn drie zonen weten hier moeilijk raad mee. De start van een verhaal dat een aanklacht is tegen het systeem,” legt hij uit. De cast bestaat onder meer uit Wim ‘den beir van Bevergem’ Willaert en Sam ‘den knuffelbeir van De Slimste Mens’ Louwyck. Gilles Coulier hoopt zijn debuut op een groot internationaal filmfestival in première te kunnen laten zien.

Eén sprankeltje hoop blijft er niettemin overeind: Bart Vanneste, die het typetje van Freddy De Vadder neerzet, liet zich al ontvallen dat er nog materiaal voorhanden is voor één aflevering die nooit werd ingeblikt wegens te duur. Hij speelt met het idee om dat tot een film uit te werken. De tijd zal het uitwijzen.

(FJA/SVV – Foto’s VRT/BP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.