Jaak Van Assche krijgt ster op Oostendse Walk of Fame

Redactie KW

Geen openingsavond van het Oostendse filmfestival dit jaar, maar de Lifetime Achievement Awards konden wel coronaproof worden uitgereikt. Die gaan naar de 80-jarige acteur Jaak Van Assche en producent Erwin Provoost. Beiden kregen een ster op de ‘walk of fame’ op de dijk.

Ook het filmfestival moest zijn plannen grondig wijzigen door het coronavirus. In plaats van een 9 dagen durend festival wordt het gespreid over het hele jaar, onder de noemer FFO Nights 2021. De uitreiking van de Lifetime Achievements Awards kon zondag wel plaatsvinden, zij het gemaskerd, in open lucht en op anderhalve meter afstand. Die ging naar acteur Jaak Van Assche.

Fernand Costermans

Bij het grote publiek verwierf hij bekendheid voor zijn legendarische rollen als Jean De Pesser uit De Collega’s, Fernand Costermans uit F.C. De Kampioenen en recentelijk Frans Van As uit De Zonen van Van As”, klinkt het. Jan Verheyen maakte vijf films met de acteur en is vol lof. “Het is de aangenaamste, best voorbereide, meest gedisciplineerde en immer welgezinde acteur met wie ik ooit de eer heb gehad om te werken.”

Ook producent en voormalig VAF intendant Erwin Provoost ontving een award voor zijn werk in de audiovisuele sector. Regisseur Stijn Coninx zei tijdens de onthulling van de ster op de walk of fame dat Provoost van zeer groot belang was in de ontwikkeling van de Vlaamse film. Coninx had zijn eerste film ‘Hector’ te danken aan Provoost. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier