Izegemse kunstenaars stellen in Ingelmunster tentoon

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april kan je werken van Izegemse kunstenaars bewonderen in de bibliotheek in de Schoolstraat.

De werkgroep beeldende kunst uit Izegem organiseert jaarlijks een uitwisselingstentoonstelling met werken van kunstenaars uit een andere stad of gemeente. Vorig jaar stelden Ingelmunsterse artiesten hun werken tentoon in Izegem. Nu is het de beurt aan de kunstenaars uit Izegem om hun kunst te exposeren in Ingelmunster. De deelnemende kunstenaars zijn: Karlos Van Steenkiste (schilderijen en aquarellen), Ronny Pattijn (pastel creaties), Antoon Mistiaen (keramiek, schilderen en steenkappen), San Oosterlynck (keramiek), Bernard Dejonckheere (schilderijen en tekeningen), Marleen Moerman (schilderijen), Kichou Lycke (schilderijen), Luc Verlinde (beeldhouwwerk), Renata Blondeel (schilderijen), Jan Tousseyn (tekeningen en schilderijen), Magda Bonte (schilderijen), Marina Bruyn (schilderijen en tekeningen), Myriam Leenknecht (schilderijen) en Greta Sabbe (schilderijen en aquarellen). “Door corona moesten we deze tentoonstelling uitstellen. Ik ben dan ook blij dat het eindelijk zover is”, zegt schepen van cultuur Jean-Pierre Deven. “Deze uitwisseling van kunstenaars uit de buurt is het levende bewijs dat onze regio over zoveel talent beschikt dat verder zoeken geen zin heeft. Ik roep daarom iedereen op om zeker eens langs te komen om de kunstwerken van de veertien artiesten te bekijken.”

De werken zijn te bewonderen in de bib van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april en dit tijdens de openingsuren : maandag (gesloten), dinsdag (15.30-19 uur), woensdag (9-12 en 14-19 uur), donderdag (15.30-19 uur), vrijdag (9-12 en 14-17 uur), zaterdag (9.30-12 en 14-16.30 uur). Op zondag 18 en zondag 25 april is er een speciale opening tussen 14 en 18 uur. (Patrick D.-foto FODI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.