Izegemse fotograaf maakt met evenveel plezier tijd vrij voor een Playboycover als voor fotosessie met communicantje

Brecht Cokelaere.
Wouter Vander Stricht

Brecht Cokelaere (29) is straks te zien in de documentaire over OnlyFans Vlaanderen die vanaf 4 oktober beschikbaar is op Streamz. Maar de Izegemse fotograaf heeft ook eigen grote plannen. “Ik werk ook mee aan een gloednieuw online platform dat we binnenkort zullen lanceren.”

Brecht Cokelaere is zelfstandig fotograaf en grafisch ontwerper en werkt ook mee in de zaak van zijn ouders. Sinds een drietal jaar wierp hij zich op de fotografie. Als autodidact leerde hij zichzelf de kneepjes van het vak, ondertussen heeft hij al een aardig portfolio bij elkaar geschoten. “Ik doe echt waar van alles zoals communies en familiefeestjes, maar ik mocht ook al mijn naam onder twee covers voor Playboy zetten.”

Straks is Brecht dus ook te zien in de documentaire over OnlyFans. Dat is een online platform waar ‘content creators’ beelden en filmpjes van zichzelf delen. Ze verdienen er geld mee door zoveel mogelijk abonnees (of users) te lokken. Voor sommigen is dat een fulltime job. “Je kan bijvoorbeeld al hobbykok daar je recepten voorstellen, maar het is nu eenmaal een feit dat het overgrote deel van de inhoud voor volwassenen is bestemd. Zelf ben ik niet actief op OnlyFans, maar ik doe wel shoots. Zo werd ik ook gecontacteerd door de documentairemakers en zijn we speciaal een fotoshoot gaan doen met Shauni Wille.”

Brecht Coklelaere is een autodidact. Pas drie jaar geleden begon hij met fotografie.
Brecht Coklelaere is een autodidact. Pas drie jaar geleden begon hij met fotografie.

De shoot met actrice Cléa Gaultier moest ik na de diefstal van mijn pc in Barcelona gaan over doen in Nice

Maar ondertussen zet Brecht ook mee zijn schouders onder Zcriptz, een nieuw sociaal mediaplatform waar enkele Vlaamse ondernemers al flink in hebben geïnvesteerd. “OnlyFans was onlangs in het nieuws, omdat het seksueel expliciete beelden zou verbieden. Daarop zijn ze teruggekomen, omdat het ook het merendeel van hun abonnees zijn. Maar sindsdien bestaat er ook onzekerheid over het platform, het vertrouwen is wat weg. Zrciptz wil daar een Vlaams alternatief voor bieden. Ik ben er aangesteld tot marketing director en production manager. Evrymodel zal het onderdeel zijn van Zcriptz dat zich speciaal richt op adult content.”

Lingerie Shartelle

Ook bij P-magazine, dat enkel nog online te consulteren valt, kreeg Brecht al heel wat meisjes voor zijn lens.

“Zo zijn we nu bezig om samen met Zcriptz en P-magazine het favoriete buurmeisje te kiezen. De kandidaten zamelen zoveel mogelijk stemmen in, de winnares krijgt een fotoshoot in de lingerie van Shartelle die dan dan bij ‘P’ zal verschijnen.”

Brecht werkt ook vaak samen met Sharon Feys, de dame achter Shartelle. De Oekense jongedame heeft een eigen lingerie- en badmodelijn. Ze pakt uit met modeshows, pop-upconcepten en lady nights. “Onlangs was ik nog in Spanje om voor Shartelle de nieuwste badmode te fotograferen.”

Diefstal in Barcelona

Ondertussen reist Brecht ook Europa rond. Zo mocht hij ook al twee covers voor Playboy schieten. Het blootblad komt niet meer uit in ons land, maar voor de Tsjechische versie mocht hij aan de slag met het Nederlandse model Esmé Cordus en Cléa Gaultier, een bekende Franse porno-actrice. “De shoot met Cléa Gautier vond plaats in Barcelona. Het is niet anders werken met die bekende meisjes. Dat zijn allemaal supervriendelijke mensen die er hun job komen doen. Ze hebben respect voor de fotograaf en komen ook gewoon over koetjes en kalfjes babbelen.” Maar in Barcelona werd Brecht wel het slachtoffer van een bizar voorval met verstrekkende gevolgen.

“Mijn computer, waarop al mijn materiaal en back-ups van 13 jaar werk stonden, werd gestolen. Ik had het pas door toen ik al 300 km huiswaarts was gereden. Ik ben teruggekeerd naar het hotel in Barcelona en op de camerabeelden zagen we wat er gebeurde. Ik had net mijn pc op de passagiersstoel gelegd toen ik nog ander materiaal in mijn koffer laadde. Plots passeert er een man langs mij die zijn autosleutels laat vallen. Ik raapte die op om die terug te geven, maar in die paar seconden griste zijn kompaan de pc weg vanuit de auto.”

Tattoo-artiest

De kans dat hij zijn computer nog terugkrijgt lijkt heel miniem. “Ik heb uiteindelijk de knop moeten omdraaien. Het is uiteraard spijtig, maar je mag er niet stil blijven bij staan. Maar het resultaat was wel dat ik de shoot met Cléa Gaultier ben gaan overdoen. Dit keer in Nice.”

Brecht werkt ook voor Worldwide Ink Magazine, een Amerikaans blad dat zich richt op de tattoowereld. “Daarvoor mocht ik ook al een reportage doen met Davy Sabbe van Deadly Delicious Tattoo Shop in de Prinsessestraat. Een toptattoo-artiest die ook al op mijn armen zijn kunsten mocht etaleren. Ik ben alvast tevreden met het resultaat, het zal ook mijn laatste tattoo niet zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.