Izegem wordt omgetoverd in een heus kunstenaarsdorp

Van vrijdag 22 april tot zondag 8 mei komt de Izegemse kunstliefhebber opnieuw aan zijn trekken. Voor de veertiende keer ondertussen zet de Werkgroep Beeldende Kunsten van de stad de schouders onder de Week van de Amateurkunsten (WAK).

Zittend van l.n.r. Rose Lapeire, Erik Vantomme, Rudy D’Artois, Marleen Moerman. Staande v.l.n.r. Guido Bruynooghe, Willy Vanfleteren, Yvette Corneillie, Gina Vanwalleghem, Lieve Verkarre, Renate Blondeel, Jacques Denys, Bernard Dejonckheere, Johny Verfaillie, Kichou Lycke. © Frank Meurisse

WAK heeft altijd een overkoepelend thema, dat voor alle deelnemende steden en gemeenten geldt. “Dit jaar is het thema MATCH”, licht voorzitter van de Werkgroep Beeldende Kunst Kichou Lycke toe, “Dit verwijst naar samenwerkingsverbanden en partnerschappen. Dat de WAK dit jaar ook samenvalt met de Week van de Academies zorgt voor extra mogelijkheden.”

Place du Tertre

In het weekend van 30 april zal er ook op de Melkmarkt van alles te beleven zijn. De markt wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot ‘Place du Tertre’. Een twintigtal kunstenaars werken er ter plaatse en er is animatie door de toneelgezelschappen Pat Paniek en De Lanteern en door de Izegemse Dansacademie.

“Geïnteresseerden kunnen ook in een aantal huizen in het centrum van de stad terecht voor acht Chambres d’Amis-tentoonstellingen, telkens wordt dan een kamer ingericht tot een tentoonstellingsruimte voor één kunstenaar. Ook in het stadhuis worden enkele kamers daarvoor opengesteld”, besluit schepen van Cultuur en Onderwijs Kurt Himpe. (SD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Izegem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.