Izegem toont zich erkentelijk tegenover Erik Vandewalle

© Frank Meurisse
Redactie KW

In zaal Ter Maerel werd door de Vlaamse Studie- en Vormingskring (VSVK) een zogenaamd liber amicorum overgemaakt aan Erik Vandewalle. Vandewalle was op tal van vlakken actief en werkte met heel veel mensen samen. In het boek schetsen 20 van hen een getuigenis over wat hij voor hen heeft betekend en nog betekent voor tal van mensen van binnen en buiten Izegem.

“Het is met bijzonder veel plezier dat de Vlaamse Studie- en Vormingskring dit liber amicorum overmaakt”, klonk het. “Het boek handelt over Erik Vandewalle, de oud-schepen van Izegem die meer dan een halve eeuw zijn kennis en kunde deelde en deelt om de Vlaamse Beweging in Izegem en ruim daarbuiten op de kaart te zetten en invulling te geven. Doorheen zijn carrière heeft Erik zich in nagenoeg alle domeinen van de Vlaamse Beweging verdiept. Zijn bijdrages en invloeden kunnen dan ook nauwelijks overschat worden. Hij heeft in de voorbije decennia met heel veel en heel uiteenlopende mensen samengewerkt. In dit liber amicorum komen er meer dan 20 van hen aan het woord: Geert Bourgeois, Jozef Deleu (Ons Erfdeel), Harold Van de Perre, Maurits van Liedekerke, Cyriel Moeyaert… maar evenzeer bijdragers uit de familiale kring en de lokale gemeenschap. Uit hun getuigenis blijkt welke invloed Erik op elk van hen heeft (gehad) en wat hij voor heel velen in Izegem en erbuiten betekent.”

Op de plechtige overhandiging van het boek waren er mondelinge getuigenissen van onder meer Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Jozef Deleu. Koninklijk Mannenkoor De Kerels zorgde voor muzikale afwisseling.

(MI – foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.