Isabelle A komt naar Pittem op Zotte Maandag

Op vrijdagavond werd de startvergadering gegeven als aanloop naar Zotte Maandag. Bij de vooruitblik naar de Pittemse hoogdag werd ook de eregenodigde bekend gemaakt. Dit jaar zal Isabelle A naar Pittem afzakken.

Hilde Van Parys (midden) wist te raden dat Chris Schelstraete en zijn vrouw Mieke zullen vergezeld worden door Isabelle A. © Foto JG

Sinds drie jaar houdt de G11, het feestcomité rond Zotte Maandag, zich eraan om als vooruitblik naar de Sint-Godelievekermis en Zotte Maandag een startvergadering te houden voor de deelnemers en mensen achter de schermen. Marc Ballekens stelde op zijn eigen ludieke manier de grote lijnen van de feestveertiendaagse voor. We onthouden dat er dit jaar een dag vroeger begonnen wordt met op vrijdag 6 juli de opening van de kermis.

Ook dit jaar zal de kinderstoet op zaterdag doorgaan en deze zal gevolgd worden door een optreden van de KetnetBand. Het verdere verloop van het programma vertoont weinig wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, al werd wel al aangegeven dat de ludieke loopwedstrijd ‘De Zotte Zeven’ wellicht de laatste maal in de huidige vorm zal doorgaan. Uiteraard kijkt iedere Pittem- en Egemnaar al wekenlang met spanning uit naar de bekendmaking van de eregenodigde voor dit jaar.

De voorbije weken werden via de Facebookpagina van de gemeente tips verspreid, waarbij het de bedoeling was dat de bezoekers konden raden naar de naam van de vedette. Als apotheose van de startvergadering werd bekend gemaakt dat Isabelle A op 16 juli deken Chris Schelstraete de hele dag zal vergezellen. Het was uiteindelijk Hilde Van Parys die als eerste de correcte naam van de eregenodigde doorgaf en met een leuke prijs naar huis mocht. (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.