Irénée Duriez opent ‘Zomer in Ichtegem’ met kunsttentoonstelling

Vooropening van de tentoonstelling van Duriez en Bloes door Burgemeester en Schepenen. Het officiële startschot van de kustzomer in Ichtegem. © Foto Coghe
Rudi Ilegems

De gekende kunstenaar Irénée Duriez en gastkunstenaar Danny Bloes organiseerden vrijdag in de Oude Melkerij een vooropening van hun tentoonstelling. Het is al voor de dertiende keer dat Irénée er zijn tekeningen en bronzen beelden tentoon stelt, Danny Bloes is dit jaar zijn gastkunstenaar.

Meer dan 530 genodigden woonden de opening bij. Veel aanwezigen hadden al een kunstwerk van Irénée gekocht en dromen ervan een standbeeld aan te kopen. Zoals het echtpaar Willy Vandenbranden en Marleen Roelens uit Leke, die in hun tuin een beeld van Duriez zouden willen.

Ook Nadine en Francine Crevits uit Eernegem waren aanwezig. Zij kochten ooit een beeld voor hun oudste zus Linda toen ze in haar nieuwe huis introk. Een van de dochters, Sofie, heeft trouwens ooit nog geposeerd voor Irénée en ze heeft daarvan nog altijd een tekening op haar kamer.

Schepen van Cultuur Celesta Muylle (W.I.T.) mocht als eerste een toespraak geven waarin ze vooruitblikt naar de cultuurzomer. “Dit jaar kan je de hele zomervakantie op zaterdag, zondag en maandag van 13.30 uur tot 19 uur terecht in het open atelier, het museum en de beeldentuin van Irénéé Duriez. Daarnaast is er in de kerk van Bekegem een expositie rond fotografie van Andrea Shkreli. In augustus maakt het Open Atelier en Beeldentuin deel uit van het kunsttuinenparcours met tientallen kunstenaars op verschillende locaties, met onder andere de beeldentuin Mia Moreaux en gastkunstenaars, de gemeentelijke Tuin Mahieu en de klepper iD eST in Bekegem. Het wordt een mooie cultuurzomer in Ichtegem”, besluit Celesta Muylle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.