Inwoners van Kortrijk en Zwevegem niet meer gratis naar openingsdag Alcatraz

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus vindt op sportcampus Lange Munte in Kortrijk opnieuw Alcatraz plaats. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen de buren niet meer gratis naar het festival.

Vorig jaar mochten Kortrijkzanen en Zwevegemnaars wel nog gratis naar Alcatraz. © OV

Tienduizenden fans van hardrock en metal zakken dan naar Kortrijk af. Op vrijdag zijn sowieso alle inwoners van Kortrijk en Zwevegem meer dan welkom op de festivalweide. Vorig jaar was dat gratis, nu betalen ze 29,90 euro. “We kunnen niet dezelfde actie als tijdens onze jubileumeditie – vorig jaar bestond Alcatraz tien jaar – voeren”, aldus persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. “Toen was zich inschrijven voldoende en kwamen er liefst 2.500 Kortrijkzanen en Zwevegemnaars de sfeer opsnuiven.”

Alcatraz blijft groeien en is intussen een volwaardige driedaagse geworden. Op vrijdag, bijvoorbeeld, treden Status Quo, Brides of Lucifer (het meisjeskoor Scala van de broers Kolacny dompelt zich onder in de metalsfeer, red.) en het Diablo Boulevard van Alex Agnew op. Om al die groepen naar Kortrijk te halen heeft de organisatie extra financiële middelen moeten inzetten. Vooral voor wereldtopper Status Quo. Daarom kunnen we op vrijdag de inwoners van Kortrijk en Zwevegem niet meer gratis toegang verlenen.” (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.