Internationale foto-expo World Press Photo tot 15 augustus in Knokke-Heist

Organisator Raphael Dias e Silva, burgemeester Piet De Groote en schepen van Cultuur Annie Vandenbussche openen de World Press Photo Expo in de tuin van CC Scharpoord. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Vrijdagmiddag werd in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord de reizende foto-expo van World Press Photo 2021 op gang geschoten. De internationale foto-expo is gratis te bezichtigen.

“Het doel van World Press Photo is de uitwisseling van kennis aan te moedigen en de verhalen van persfotografen aan een groot publiek te laten zien”, vertelt schepen van cultuur Annie Vandenbussche.

“Dit jaar zonden 4.315 fotografen uit 130 landen 74.470 foto’s in. De winnaars van de World Press Photo 2021 zijn 45 fotografen die uit 28 verschillende landen komen: Argentinië, Armenië, Australië, Bangladesh, Belarus, Brazilië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Indië, Indonesië, Italië, Iran, Ierland, Mexico, Myanmar, Peru, Filipijnen, Polen, Portugal, Rusland, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland en de Verenigde Staten.

Laureaten

De jury van de 2021 Photo Contest selecteerde de pakkende foto van Mads Nissen’s The First Embrace als winnaar van de ‘World Press Photo of the Year’ en Habibi van Antonio Faccilongo als ‘World Press Photo Story’ van het jaar.”

De buitenexpo is vrij toegankelijk en je kan er alle winnaars en genomineerden bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier