Interactieve sculptuur Biomodd in Sint-Janshospitaal in Brugge

Stefan Vankerkhoven

Deze zomer loopt tot 29 augustus een merkwaardige expo in het Sint-Janshospitaal in Brugge. Het internationale kunstcollectief SEADS presenteert er de recentste versie van hun monumentale sculptuur Biomodd [BRG13]. Het daaraan gekoppelde zomerprogramma wordt een van de meeste uitdagende projecten van de Brugse kunstzomer!

SEADS stelt belangrijke vragen over de relaties tussen natuur en technologie, over de kunstwereld en via computer hacking nemen zij de bezoeker mee in de geheimen van de vaak obscure computerwereld.

Ruimtevaart

SEADS staat voor Space Ecologies Art and Design. Tien jaar geleden werd het collectief opgericht door de Belgische kunstenaar Angelo Vermeulen, die ook bioloog is en enorm begaan is met ruimtevaart en gaming. Hij was in 2013 voor de NASA de bemanningscommandant van de Mars-missiesimulatie op Hawai.

Vrijwilligers

Het collectief SEADS brengt kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en activisten samen die toekomstgericht experimenteren en kritisch reflecteren. Dit doen ze wereldwijd met participatieve projecten zoals Biomodd, wat staat voor de samentrekking van biologie en modding. Dat laatste is vergelijkbaar met het demonteren en terug assembleren van auto’s, maar dan met computers. Tijdens Biomodd creëren de leden en lokale gemeenschappen samen een interactieve kunstinstallatie uit e-waste en restanten van oude expo’s. De Biomodd-installatie voor het Sint-Janshospitaal werd gecreëerd met meer dan 120 deelnemers uit Brugge.

Info: museabrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier